6 Atunci când vrem să ne mai îndulcim puțin și nu avem idee ce anume să pregătim, apelăm la crema de caramel cu fructe de pădure. Sau orice alt gen…

Cremă de caramel cu fructe de pădure

Cremă de caramel cu fructe de pădure

6

Atunci când vrem să ne mai îndulcim puțin și nu avem idee ce anume să pregătim, apelăm la crema de caramel cu fructe de pădure. Sau orice alt gen de fructe ne e pe plac.

Veți vedea că această rețetă seamănă destul de mult cu tradionala noastră cremă de zahăr ars, doar că e puțin mai exotică, mai pentru adulți. Un desert care merită servit alături de prieteni.

Așa că, dacă vrem ca zilele astea ne pregătim să fim musafiri, iată de ce avem nevoie pentru această rețetă: 750 grame de zahăr, 6 ouă, un litru de lapte, un baton de vanilie, puțină sare. Iar pentru ornat de 200 grame de căpșune, 300 grame de fructe de pădure (alegerea ne aparține, așa cum spuneam), frunze de mentă și două lingurițe de lichior de fructe de pădure să accentuăm aroma cremei.

Tot ce trebuie să faceți, apoi, este să va apucați de treabă. Vă suflecați mânecile și purcedeți.

Puneți laptele să se încălzească împreună cu batonul de vanilie. Între timp, bateți spumă  albușurile cu un praf de sare, apoi adăugați, pe rând, gălbenușurile, apoi, 600 de grame de zahăr și laptele călduț (ca să nu ajungeți să faceți omletă, până la urmă). Mai bateți compoziția pentru cel mult 10 minute și lăsați-o să se odihnească un pic.

Separat, într-o cratiță, puneți cele 150 grame de zahăr rămase, și topiți-l la foc mic, cu grijă să nu se ardă. După ce capătă acea culoare arămie, superbă de altfel, turnați repede în vase termorezistente (ori individuale ori într-o singură formă). Deasupra turnați compoziția de ouă.

Orice formă ați alege și oricâte, așezați-le pe o tavă, puneți puțină apă și apoi introduceți-o în cuptor, la o temperatură destul de mică. După vreo  oră , o oră și jumătate, chiar, le scoateți, le lăsați să se răcească și abia apoi le așezați pe un platou sua farfuriuțe.

Spălați fructele și uscați-le cu un șervet de bucătărie. Stropiți fructele de pădure cu lichior și lăsați-le câteva minute la ”macerat”, la rece.

Ornați crema cu fructe, inclusiv căpșunele, frunzulițe de mentă și, bineînțeles, sirop.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply