6 Mai e puțin și se termină postul Crăciunului și așa mi-e o poftă de niște vinete pane ușor crocante. Sunt aproape la fel de gustoase ca și cartofii, dar…

Vinete pane ușor crocante

Vinete pane ușor crocante

6

Mai e puțin și se termină postul Crăciunului și așa mi-e o poftă de niște vinete pane ușor crocante. Sunt aproape la fel de gustoase ca și cartofii, dar ceva mai sănătoase. Deci avem o bilă albă în favoarea lor. 😉

Așa că am fost la piață pentru că, sincer, nu aveam în casă niște vinete și am luat două. De celelalte ingrediente nu mi-am făcut griji pentru că știam că mă așteaptă cuminți în bucătărie. Puțin pesmet, câteva condimente preferate, celebrele sarea și piperul și niște usturoi.

Știu că pentru unii poate trece drept aperitiv, dar mie așa îmi place să îl savurez până ma fac un mic balon… Mai ales când îmi fac și un sos de usturoi cu iaurt. Și nu am greșit când am scris așa… Chiar e usturoi cu iaurt, la câți căței de usturoi pun. :))

Și trecând la ale noastre, să nu uităm că trebuie să spălăm bine vinetele înainte să începem să le pregătim. După, le tăiem rondele potrivite, nu groase. Le sărăm ușor ca să eliminăm excesul de apă și le lăsăm câteva minute până facem compoziția pentru pane.

Într-un bol amestecăm pesmetul cu usturoiul pudră, sare și piper și amestecăm bine. Dacă dorim, putem adăuga și boia de ardei dulce sau iute, oregano, cimbru.

Dăm feliile de vinete prin compoziția de pesmet și apoi le prăjim într-o baie de ulei. Nu e musai! Dacă le vrem mai sănătoase, le așezăm frumos pe o tavă și le introducem în cuptorul preîncălzit la cel puțin 180 de grade Celsius până se rumenesc frumos.

Dacă nu ținem post, luăm trei boluri și punem puțină făină în primul, două ouă pe care le bate în al doilea și în al treilea pesmetul cu mirodenii. Fiecare felie de vânătă va trece prin fiecare bol, de la unu la trei, apoi în băița de ulei.

De servit, indicat ar fi să le devorăm fierbinți cu un sos. Mie, cum am zis, îmi place cel de usturoi, dar alegerea vă aparține.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply