6 Dacă tot am fost în Israel, nu am putut rata ocazia de a gusta mâncarea lor tradițională, sabich. De fapt, este un sandwich, o ”shawarma” ceva mai sănătoasă, aproape…

Sabich, mâncare tradițională israeliană

Sabich, mâncare tradițională israeliană

6

Dacă tot am fost în Israel, nu am putut rata ocazia de a gusta mâncarea lor tradițională, sabich. De fapt, este un sandwich, o ”shawarma” ceva mai sănătoasă, aproape vegetală.

Dar nu vă speriați! Nu este nici pe departe banală. Ba dimpotrivă! Este un sandwich care ne lasă să îi savurăm fiecare aromă în parte.

Sper că v-am făcut măcar puțin curioși și să vreți să citiți și să vă pregătiți un sabich chiar la voi acasă.

Ingredientele sunt foarte, mult prea simple și la îndemâna tuturor. Pentru două porții avem nevoie de două pita speciale, două ouă fierte, o vânătă (deși cred că jumătate este cantitatea ideală), două roșii, un castravete, o jumătate de legătură de pătrunjel, sos tahini (pastă de susan), sos amba (preparat din mango murat și schinduf), sare, piper, ulei și, opțional, cartofi fierți.

Să spunem că asta e versiunea originală. Dacă vrem să îmbunătățim rețeta, putem folosi orice fel de legumă dorim. Poate un morcov ras sau sfeclă roșie sau, de ce nu, varză.

Cât timp fierb ouăle, putem să ne ocupăm de vânătă. O tăiem în felii subțiri (pe lungime) și apoi în trei părți egale, apoi, le așezăm pe un șervet de bucătărie și le sărăm. Le lăsăm câteva minute să elimine apa, după care, o îndepărtăm cu ajutorului unui șervețel și, într-o tigaie în care am încins puțin ulei vegetal, le prăjim. Important e să nu folosim foarte multă grăsime pentru că vinetele au tendința să absoarbă foarte multă și, la final, vor ieși prea îmbibate.

Ca să asamblăm sabichul nu ne trebuie școli înalte. Tot ce trebuie să facem este să facem un mic buzurnar în pită, să ungem cu tahini și apoi să ne … jucăm frumos. Punem felii de ou, vânătă, roșii, castravete, puțin pătrunjel, dacă alegem cartofii fierți, îi adăugăm și pe ei, apoi mai stropim cu puțin sos tahini și, la final, sosul amba.

Nimic greu, nimic complicat! Totul este curat și foarte simplu! O cină sănătoasă și exotică numai bună de savurat, în weekend, la un film sau cu prietenii.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply