6 Brusc și dintr-odată mi s-a făcut o poftă nebună de plăcintă cu brânză dulce și stafide. Știu că putem găsi și pe piață una destul de bună, dar parcă…

Plăcintă cu brânză dulce și stafide, pofta de duminică

Plăcintă cu brânză dulce și stafide, pofta de duminică

6

Brusc și dintr-odată mi s-a făcut o poftă nebună de plăcintă cu brânză dulce și stafide. Știu că putem găsi și pe piață una destul de bună, dar parcă nu se compară cu plăcinta făcută de noi. Nu-i așa?

Și cum în ziua de azi putem să trișăm puțin, m-am gândit că o putem face și acum. În loc să stăm câteva ore să pregătim foile, am ales să cumpăr un pachet de foi de plăcintă. Se pune? Sper că e un mic compromis pe care îl putem accepta. 😀

Buuun! Deci, pe lângă foi, mai avem nevoie de un kilogram de brânză de vaci (eu, de fiecare dată iau jumătate proaspătă și jumătate telemea; acum depinde și de gustul fiecăruia dintre noi), două – trei linguri cu smântână, trei cu griș, cinci ouă medii, 200 grame de stafide (pe care le hidratez în puțină esență de rom îndoită cu apă călduță), 100 grame de zahăr și vreo două pliculețe de zahăr vanilat.

Umplutura se face relativ simplu. în dpar 5 – 10 minute, pe ceas, e gata. Într-un bol mixăm brânza, zahărul, ouăle, smântâna și zahărul vanilat până obținem o cremă destul de fină. Apoi, adăugăm stafidele și două linguri cu griș și amestecăm.

În tava în care pregătim plăcinta, punem o foaie de copt și așezăm o jumătate din foi unse fiecare în parte cu ulei. Deasupra presărăm lingura de griș rămasă și umplutura de brânză. Așezăm celelalte foi de plăcintă, unse și ele cu ulei și le unge cu ou și lapte.

Dăm tava la cuptor pentru vreo 40 de minute, până se rumenește totul frumos și capătă o culoare aurie. Dacă vrem, la final, putem să pudrăm plăcinta cu zahăr pudră și să o servim ca atare.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply