6 Mai ales pe o vreme ploioasă, ar trebui să profităm de aroma unei ciorbițe de legume care să ne încălzească și sufletul. Mai ales că acum imunitatea noastră este…

Ciorbița de legume care ne încălzește sufletul mai ales pe o vreme ploioasă

Ciorbița de legume care ne încălzește sufletul mai ales pe o vreme ploioasă

6

Mai ales pe o vreme ploioasă, ar trebui să profităm de aroma unei ciorbițe de legume care să ne încălzească și sufletul. Mai ales că acum imunitatea noastră este ușor …la pământ. Așa că trebuie să avem grijă de noi și de cei dragi.

Chiar dacă nu avem prea mult timp la dispoziție să gătim, această ciorbiță nu ne cere prea mult. Doar un pic de atenție la început și gata. Nu de alta, dar restul îl face singurică.

Pregătim vreo trei cartofi, o conopidă mică proaspătă (sau, dacă nu găsim, congelată), o țelină, un păstârnac, doi morcovi măricei, 100 grame de fasole verde congelată, un dovlecel, o conservă de roșii decojite, o legătură de leuștean, tarhon, cimbru, sare și un pic de ardei iute murat (sau, mai pe românește, ciușcă). Acum, dacă vă place ardeiul gras în ciorbă, sunteți invitații mei să îl folosiți. Eu nu mă dau în vânt după el, ca atare, îl ocolesc. Prefer să îl consum proaspăt, așa cum este el.

Buun! Apoi, ne ocupăm de legume. Le spălăm, le curățăm, le aranjăm frumos în așa fel încât mai toate să aibă aceeași dimensiune ca să se gătească în același timp.

Într-o oală măricică punem la fiert mai întâi rădăcinoasele și cartofii. Focul, musai mediu! Le lăsăm să fiarbă în apă cu puțină sare, vreo 15 minute, după care adăugăm buchețelele de conopidă, fasolea verde, dovlecelul, roșiile și, dacă îi avem pe listă, ardeii.

O mai fierbem câteva minute – 15 – 20 de minute, apoi condimentăm cu tarhon, cimbru, ciușcă, jumătate de leuștean tocat mărunt și acoperim cu un capac. O lăsăm pe aragaz, cu focul stins, încă 15 minute și gata!

Mie îmi place să o servesc imediat după ce este gata cu puțin leuștean proaspăt.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply