6 Dacă vă încumetați să încingeți grătarul, mai ales că urmează și o mini vacanță, vă invit să încercați cartofii vulcan. Sunt o nebunie de arome care te îndeamnă să…

Cartofii vulcan, numai buni pentru grătarul din mini-vacanță

Cartofii vulcan, numai buni pentru grătarul din mini-vacanță

6

Dacă vă încumetați să încingeți grătarul, mai ales că urmează și o mini vacanță, vă invit să încercați cartofii vulcan. Sunt o nebunie de arome care te îndeamnă să îi devorezi până la ultima bucățică.

Bine, ce-i drept, nici nu prea ați avea ce altceva face decât să vă înfruptați din bunătățile pregătite și să petreceți timp frumos cu oameni frumoși.

Așa că, în funcție de numărul invitaților, aveți nevoie de cartofi, bacon, curcan afumat, brânză cheddar, smântână, sos iute, ceapă verde.

Pentru o persoană aveți nevoie de: doi cartofi mari, opt felii de bacon, patru de curcan, 250 grame de brânză, o cutiuță de smântână, două cepe și o lingură de sos iute.

După ce încingeți grătarul, spălați bine de tot cartofii, îi ștergeți de execul de apă, iar apoi, cu o furculiță, împungeți cartofii. Îi înveliți în folie de aluminiu și îi puneți direct în cărbuni.

Vă mai amintiți că așa făceați și înainte de Crăciun, când tăiați porcul? Ei bine, procedați la fel!

Între timp, pregătiți sosul vulcan: într-un bol suficient de mare, turnați smântâna și amestecați-o cu sosul iute, apoi dați compoziția la frigider. Sau lăsați-o pe undeva pe afară că, la câte grade sunt afară, e cam același lucru 😉

După ce s-au scurs vreo 20 de minute, scoateți cartofii din jar și îi lăsați să se răcească nițeluș. Tăiați un căpăcel de 1 cm și goliți interiorul cu ajutorul unei lingurițe mici, ca a unui bebe.

Înveliți cartofii în feliile subțiri de bacon și prindeți-i în așa fel încât să nu se desfacă.

Apoi urmează operațiunea lavă vulcan. Umpleți cartofii cu un strat de șuncă de curcan tăiată cubulețe, apoi unul de brânză dată pe răzătoarea mică și tot așa până sus, ultimul strat fiind cel de brânză.

Puneți cartofii pe grătar și încercați să îi acoperiți. Nu umblați la ei preț de vreo trei sferturi de oră. După ce i-ați scos, îndepărtați scobitorile și turnați pe deasupra sosul vulcan și presărați ceapa tocată mărunt.

Devorați-i, savurați-i, profitați de mini vacanță!

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply