6 Dacă nu știți să faceți gemuri fără zahăr, veți afla de la doamna Amelia Boroș, o proaspătă bunicuță care a învățat exersând. Rezultatul este pur și simplu mai mult…

Gemuri fără zahăr făcute de doamna Amelia Boroș

Gemuri fără zahăr făcute de doamna Amelia Boroș

6

Dacă nu știți să faceți gemuri fără zahăr, veți afla de la doamna Amelia Boroș, o proaspătă bunicuță care a învățat exersând. Rezultatul este pur și simplu mai mult decât demențial de delicios.

Nu se compară cu produsele de pe piață pline cu tot felul de aditivi și bineînțeles, foarte mult zahăr, ci dimpotrivă! A recreat variantele sănătoase ale nectarului, gemului.

Pasiunea ei s-a transformat, în timp, și într-o responsabilitate de a educa tinerele mămici în arta de a hrăni sănătos prichindeii. ” Încercăm nu numai să vindem într-un târg, ci să facem și o educație tinerelor mame, pentru că unul din patru copii este supraponderal în România. Noi suntem un popor de oameni frumoși, avem niște copii grăsuți. Frumoși, grăsuți, dar trebuie să slăbească și să fie niște tineri zvelți, sportivi. Problema asta este derivată dintr-o greșeală a mamelor, care nu-i lasă să facă mișcare, îi hrănesc cu tableta în față, le dau zahăr în exces. Și atunci eu, când am devenit bunică, am încercat să îmi hrănesc nepoata într-un mod corespunzător și am început să fac aceste produse care au adaos de zahăr din natură, adică îndulcitor din struguri”, conform Libertatea.

Dacă vă întrebați cum obține totuși dulceața nectarului sau a gemului, este simplu. Din must evaporă apa și, hocus – pocus, rămân doar vitaminele și mineralele din struguri. Compoziția extrasă reprezintă ”zahărul” pe care îl folosește în toate nebuniile.

Am fost foarte surprinși să aflăm că, pe lângă produsele pentru diabetici, are și pentru anemici. Unul dintre produsele specifice este gemul făcut din sfeclă de zahăr cu măr, gutuie și pară. Un adevărat elixir.

Un alt exemplar cu care se mândrește este dulceața de ardei iute. Și nu este aceea pe care o găsim acum în mai coate magazinele ci este făcută cu portocală și îndulcită cu suc de struguri.

Prețurile, din punctul meu de vedere, nu sunt exagerate. Sunt, într-adevăr, ușor mai piperate, dar dacă ne raportăm la calitatea lor, putem spune că sunt chiar modeste.

Mai toate borcănașele costă între 10 și 15 lei, iar îndulcitorul 20. Așa că, pregătiți-vă bănuții și nu veți regreta.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply