6 Cele mai bune vitamine și minerale le găsim în alimentele naturale, iar azi m-am oprit la două rețete sățioase pentru un mic-dejun sănătos. Este un preparat care ne oferă…

Rețete sățioase pentru un mic-dejun sănătos

Rețete sățioase pentru un mic-dejun sănătos

6

Cele mai bune vitamine și minerale le găsim în alimentele naturale, iar azi m-am oprit la două rețete sățioase pentru un mic-dejun sănătos. Este un preparat care ne oferă un aport destul de mare de magneziu, dar și vitamine – C, B6 și B12. Și să nu uităm de proteine și Omega 3.

Așa că, dacă nu vrem să trecem pe pastile, ar fi bine să profităm de tot ce ne oferă natura. Și putem începe dis de dimineață cu o porție de sănătate – bărcuțe de avocado cu ton.

Avem nevoie de o cutie de ton în ulei, un avocado mare și copt, o lămâie mică și suculentă, o ceapă roșie mică , câteva rondele de ceapă verde (doar frunzele), sare și piper proaspăt măcinat.

Luăm un bol suficient de mare și punem tonul împreună cu două linguri din uleiul în care s-a odihnit, ceapa roșie tocată foarte mărunt și sucul de la o jumătate de lămâie.

Într-un castronel mic, punem avocado cu sucul de la cealaltă jumătate de lămâie și îl zdrobim până obținem o pastă. Apoi, îl punem peste ton și asezonăm cu sare și piper și amestecăm până îl omogenizăm. Iar pentru un aspect mai interesant, îl așezăm în coaja de avocado, după care presărăm câteva rondele de ceapă verde.

O altă rețetă sănătoasă și la fel de rapidă, este salata de ton cu avocado. Tot ce trebuie să facem este să cumpărăm trei conserve cu ton, trei fructe de avocado coapte, trei castraveți, o ceapă roșie, pătrunjel.

Într-un bol, amestecăm tonul scurs de ulei, castraveții feliați, avocado tăiat în cuburi, ceapa roșie tocată mărunt și câteva frunze de pătrunjel mărunțite.

Turnăm sucul de la o jumătate de lămâie și două linguri de ulei de măsline peste avocado și asezonăm cu sare și piper. Amestecăm și savurăm.

Important ca, la salată, să avem ton bucată, nu mărunțit.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply