6 Proprietarul pensiunii ”La struți”, Vasile Stan, ne-a explicat cum se prepară mai bine carnea de struț, care sunt proprietățile acesteia și care sunt cele mai delicioase rețete pe care…

Cum se prepară carnea de struț, cât costă și unde o găsim

Cum se prepară carnea de struț, cât costă și unde o găsim

6

Proprietarul pensiunii ”La struți”, Vasile Stan, ne-a explicat cum se prepară mai bine carnea de struț, care sunt proprietățile acesteia și care sunt cele mai delicioase rețete pe care le putem găti din pulpa de struț.

În primul rând trebuie să știm că struțul are carnea roșie precum vânatul, este mai slabă caloric decât cea de pui, dar mai bogată în fier și vitamina E ceea ce aduce beneficii anemicilor, femeilor însărcinate și copii. Datorită conținutul mare de acizi grași Omega 3, 6 și 9 șoi a conținutul scăzut de sodiu, această carne este indicată și celor care suferă de diabet, hipertensiune.

Domnul Vasile Stan ne-a spus că această carne se consumă foarte des în salate, iar pentru a mai diversifica a încercat o rețetă puțin mai sofisticată care să o pună în valoare. Acesta a reușit să combine perfect gustul dulce acrișor al fructelor de pădure cu carnea ușor sărată rezultând o aromă deosebită pentru cei aventuroși cărora le place să încerce ceva nou.

Pentru ceilalți, mai tradiționaliști să spunem, a ales o variantă sigură, la cuptor, cu mozzarella și nelipsitele fructe de pădure care își pierd din intesitate în momentul gătirii, deci savoarea lor este una delicată.

Un alt preparat propus de proprietarul pensiunii este cârnatul din carne de struț. Fiind o carne ceva mai uscată uscată, trebuie amestecată cu puțină grăsime, iar acesta a optat pentru carnea de porc, mai exact celebra slăninuță. Să nu credeți că celelalte tipuri de carne – vită, oaie – nu sunt bune, dar cea de porc este ideală. 

Și, ca orice tip de carne, și din aceasta se poate face o pastramă de te lingi pe degete. Merită încercată cu prima ocazie, credeți-mă!

Un alt pont, dat de domnul Vasile Stan este referitor la prepararea ei. Fiind o carne roșie, aceasta trebuie să se marineze sau să se fiarbă foarte bine. Dacă, în schimb, dorim să o prăjim, riscăm să distrugem carnea pentru că devine tare și nu mai poate fi consumată sau, mai bine zis, ne ne mai putem bucura de gustul ei atât de bun.

Carnea de struț are o aromă intensă, o combinație între carnea de curcan și cea de vită, care merită pusă în valoare și nu trebuie acoperită cu tot felul de condimente. Cele simple, precum sarea, piperul și cimbrul sunt suficiente. Asta nu înseamnă că nu ne putem face de cap. Fiecare își poate pune amprenta după bunul plac.

Acum că sunt sigură că v-am stârnit curiozitatea, dar v-am făcut și poftă, să știți că un kilogram de carne de struț la pensiunea ”La struți” – adică pulpă dezosată – costă cel mult 90 de lei. Sincer, pentru o asemenea delicatesă, putem face un compromis! Important este să învățăm să o pregătim 🙂 Sau să facem o vizită pensiunii și să ne delectăm cu bunătățile pregătite, dar și cu peisajul de vis din împrejurimi.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply