6 Se spune că țelina este bună pentru…toată lumea, dar supa de țelină, pe langă faptul că este sănătoasă, este și foarte aromată și parfumată. Eu, una, ador mirosul dețelină….

Supa de țelină, sănătoasă, aromată și parfumată

Supa de țelină, sănătoasă, aromată și parfumată

6

Se spune că țelina este bună pentru…toată lumea, dar supa de țelină, pe langă faptul că este sănătoasă, este și foarte aromată și parfumată. Eu, una, ador mirosul dețelină. De fiecare dată când trec prin piață mă opresc și adulmec parfumul ei.

Sunt o multitudine de rețete care mai de care mai interesante, mai delicioase, mai aromate, dar aceasta parcă are ceva aparte. Cel puțin în viziunea mea.

Și cum zilele acestea am simțit cum se instalează toamna, mi-am zis că este momentul să pregătesc această supă. Mai ales că nu este nici foarte complicată, iar după o zi întreagă petrecută la birou, în fața calculatorului, merge de minune.

Așa că, înainte de a ajunge acasă, am trecut pin piață și am cumpărat câteva rădăcini de țelină – cât să facă vreo 400 de grame, lapte, cartofi, smântână și unt.

Să nu vă imaginați că am avut nevoie de cine știe ce cantități. Doar de trei cartofi, 250 ml de lapte și aproximativ o lingură cu unt.

Am ajuns acasă și m-am apucat de treabă. Pofta era destul de mare! 🙂

Am curățat rădăcinile de țelină, le-am tăiat cubulețe nici prea mari, dar nici prea mici și le-am pus la călit în untul topit. Este indicat să topim untul în vasul în care vom pregăti supa. Apoi, am adăugat și cartofii pe care i-am curățat, spălat și tăiat.

Am amestecat câteva minute până s-au înmuiat, după care am turnat apă cât să fie acoperite legumele. Le-am lăsat să stea cuminți acolo cam o jumătate de oră.

Am luat un blender de mână – mie mi-a fost mai ușor așa, dar dacă nu puteți, puneți compoziția într-un blender normal – și le-am pasat până nu am mai văzut bucată întreagă. Am mai adăugat puțin unt (opțional, după gustul fiecăruia), am asezonat cu sare și piper alb și am turnat laptele cald.

Apoi am pus vasul din nou la fiert, dar doar cât a dat un clocot. L-am vegheat bine.

Dacă vă place supa ceva mai subțire, puteți adăuga lapte și să o faceți pe gustul vostru. Un lucru e cert! Servim supa cu smântână! Hai poate și puțină verdeață pe deasupra! 🙂

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply