6 În perioada virozelor, mamele ne făceau o supă de pui minune că îți venea să fii răcit mai tot timpul anului. Nu știam cum o pregătește, știam doar că…

Supa de pui minune din perioada virozelor

Supa de pui minune din perioada virozelor

6

În perioada virozelor, mamele ne făceau o supă de pui minune că îți venea să fii răcit mai tot timpul anului. Nu știam cum o pregătește, știam doar că vreau să o savurez în fiecare moment al zilei.

Acum trebuie să îmi pregătesc singură supa minune și trebuie să recunosc că nu e ca aceea din vremea copilăriei, dar se apropie destul de mult, așa că sunt mândră de mine.

Nu am avut nevoie decât de două pulpe de pui, doi cartofi, doi morcovi, puțină rădăcină de țelină, leuștean, sare și piper, după gust, dar și 150 grame de fidea cu ou.

Acest remediu este, pur și simplu, adorat atât de copii, cât și de oamenii mari și este un deliciu pentru zilele reci și ploioase așa cum a fost până mai de curând.

În primul rând, punem pulpele la fiert în apă rece cu sare și spumăm ori de câte ori este nevoie.

Cât timpul puiul își face de cap acolo, noi ne ocupăm de legume. Curățăm cartofii, morcovii și țelina, le tocăm și le punem în oala în care fierbe puiul de abia după ce spuma nu se mai formează. Lăsăm totul la fiert în liniște.

După ce vedem că legumele și carnea sunt fierte, luăm vasul de pe foc și adăugăm fideaua și îl acoperim cu un capac. Ne relaxăm timp de vreo 10 minute, perioadă în care și fideaua de gătește.

Acum este momentul să scoatem pulpele de pui din supă și să facem altceva cu ele. Sau le putem tăia fâșii și adăuga înapoi în supă. Ori poate alături de un pilaf sau la cuptor cu o garnitură de salată sau exact cum ne place.

Asezonăm cu sare și piper, dacă este cazul și, în momentul servirii, presărăm mult leuștean tocat mărunt.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply