6 Pâinea cu usturoi și brânză rămâne un deliciu, iar oricine o gustă pentru prima dată se îndrăgostește de ea iremediabil. Așa mi s-a întâmplat și mie. De fiecare dată…

Pâine cu usturoi şi brânză, un deliciu de necontestat

Pâine cu usturoi şi brânză, un deliciu de necontestat

6

Pâinea cu usturoi și brânză rămâne un deliciu, iar oricine o gustă pentru prima dată se îndrăgostește de ea iremediabil. Așa mi s-a întâmplat și mie. De fiecare dată când am ocazia, o pregătesc.

Nici nu necesită prea multă îndemânare sau timp. Avem nevoie de doar o cană şi jumătate cu făină, 75 ml cu ulei de măsline, 150 ml de apă caldă, un plic de drojdie, o linguriţă cu sare, o lingură cu miere sau alt îndulcitor, 300 grame brânză cheddar şi aproape 100 de grame de unt cu usturoi.

În primă fază, pregătim un fel de maia. De fapt, tot ce facem este să activăm drojdia. Într-un vas în care vom face aluatul, punem apa caldă, dar nu fierbinte, mierea şi drojdia şi le lăsăm 5 minute. Imediat după, adăugăm sarea şi făina treptat. Frământăm bine, apoi lăsăm compoziţia la odihnit câteva minute.

Luăm un alt vas pe care îl ungem cu puţin uei de măsline şi punem aluatul format la crescut pentru cel puţin o oră. Să nu uităm să îl acoperim cu o folie de plastic pe care am uns-o şi pe ea cu ulei, apoi cu un prosop de bucătărie şi îl lăsăm la căldurică.

După ce s-a scurs timpul, iar aluatul e frumos şi durduliu, îl tăiem în două părţi egale şi formăm ori baghete ori bulgăraşi. Le mai lăsăm vreo jumătate de oră la odihnit, bineînţeles acoperite.

Între timp, încingem cuptorul la 180 grade Celsius. Punem pe o tavă viitoarele pâinici şi le aşezăm cât mai aproape de sursa de căldură. Să nu uităm că trebuie să luăm folia sau prosopul cu care le-am acoperit mai devreme. 😉 Totul durează veo 20 de minute.

Numai bine cât să ne lase timp să tăiem brânza în felii subţiri. Asta dacă nu cumva am fost inspirate şi am luat-o deja feliată. Apoi, topim şi untul, iar după ce scoatem pâinica din cuptor, o ungem uşor şi o mai introducem în cuptor aproimativ 5 minute.

Scoatem nebuniile mici, le lăsăm la răcit, după care facem mici buzunăraşe în ele. Umplem cu brânză, mai ungem o dată cu unt cu usturoi şi le vârâm iar în cuptor pentru alte 5 minute să se topească cheddarul.

O servim imediat, dar cu grijă să nu ne frigem.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply