6 Nu știu ce am avut perioada asta de am ”umblat” prin mai multe culturi, dar mi-am zis să încerc și o supă gazpacho de pepene verde. Este de vară,…

Supă gazpacho de pepene verde

Supă gazpacho de pepene verde

6

Nu știu ce am avut perioada asta de am ”umblat” prin mai multe culturi, dar mi-am zis să încerc și o supă gazpacho de pepene verde. Este de vară, este răcoritoare, este absolut delicioasă.

Și dacă cu doar câteva zile în urmă am fost prin Italia, astăzi dăm o fugă prin Spania. Un pic de flamenco, un pic de soare, un cocktail și o supă aromată.

Rețeta este de-a dreptul simplă. Luăm toate ingredientele și le mixăm în robotul de buctărie. Dar, pentu asta, trebuie să știm care sunt ele, nu?

Luăm un pepene verde măricel ca să rămânem cu un kilogram și jumătate de suc, un ardei gras roșu, două roșii medii, un castravete mare, o jumătate de ceapă roșie, o jumătate de legătură de pătrunjel, o jumătate de mentă, un ardei iute mic, dar asta doar dacă ne place să piște puțin, doi căței de usturoi, sucul de la două lămâi sau putem lua o lămâie și un lime, ulei de măsline, sare și piper proaspăt măcinat.

V-am zis că nu e greu de pregătit, nu? Nici nu v-am păcălit!

Tot ce trebuie să facem este să tocăm legumele – ardeiul, roșiile, ceapa, castravetele, pătrunjelul, menta – și să le punem alături de celelalte într-un blender destul de mare. Le mixăm bine bine până se omogenizează totul și suntem gata să servim supa noastră gazpacho de pepene verde.

Acum, pentru ornat, putem să folosim semințe de pin, poate două – trei fâșii de parmezan și câteva frunze de busuioc. Sau, putem să oprim câteva bucățele de legume și să le presărăm, la final, peste supă.

Dacă nu o servim imediat, este musai să o introducem în frigider.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply