6 Azi m-am gândit la o rețetă mediteraneană, o salată siciliană cu citrice. Dacă tot e vremea concediilor, iar unii dintre noi nu au reușit să plece pe meleaguri străine,…

Salată siciliană cu citrice

Salată siciliană cu citrice

6

Azi m-am gândit la o rețetă mediteraneană, o salată siciliană cu citrice. Dacă tot e vremea concediilor, iar unii dintre noi nu au reușit să plece pe meleaguri străine, măcar să vină ele la noi prin diverse bucate delicioase.

Am ales acest preparat, din simplul motiv că este unul exotic, de vară, răcoros, dar nu în ultimul rând, foarte aromat. Și, de ce să nu recunoaștem, avem nevoie de o gură de aer de poveste. Avem și dreptul la așa ceva, nu?

O astfel de salată, ca mai toate cele de vară, se pregătește în doi timpi și trei mișcări. Deci, avantaj noi pentru că nu stăm și în căldura aragazului sau a cuptorului și, în plus, avem timp mai mult pentru noi…sau cei dragi.

Tot ce trebuie să facem este să cumpărăm ingredientele. Bine, aproape tot, dar asta necesită ceva mai mult timp. Un grapefruit, două portocale roșii, dacă găsim, un fenicul, o ceapă roșie, un ardei roșu și unul verde, iuți amândoi, 12 măsline verzi fără sămburi, o legătură de mentă și una de busuioc, sare, piper proaspăt măcinat, ulei de măsline și lămâie.

Acum operațiunea numărul 2, prepararea efectivă a salatei. Tăiem fructele cu grijă. Avem nevoie doar de pulpă, fără pielița aceea albă – este destul de amară și strică tot gustul. Nu uităm că totul trebuie să ajungă într-un bol măricel.

Feniculul îl tăiem felii subțiri, dar doar rădăcina. Este destul de crocant, iar asta înseamnă să salata noastră o să aibă o textură aparte. Ceapa intră și în joc și este tocată, la rândul ei, julien.

Măslinele verzi, dacă nu sunt deja tăiate în jumătate,o facem noi, iar ardeii fâșii subțiri cât să simțim doar un pic pișcătura lor și să ne dea o ușoară senzație de căldură.

De la legăturile de mentă și busuioc nu vrem decât frunzele. Acum, depinde de noi cum le preferăm. Putem să le lăsăm așa, întregi, sau să le punem frunză peste frunză, să rulăm totul și să le tocăm fin.

După ce asezonăm cu sare, piper, puțin suc de lămâie și ulei de măsline, amestecăm ușor să nu se dezintegreze citricele și apoi servim.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply