6 Dacă sunteţi la fel de curioase ca mine, sigur aţi încercat acele ouă scoţiene delicate, crocante dar, totuşi catifelate. Nu ştiu pe voi, dar pe mine textura lor m-a…

Ouă scoţiene delicate, dar totuşi crocante

Ouă scoţiene delicate, dar totuşi crocante

6

Dacă sunteţi la fel de curioase ca mine, sigur aţi încercat acele ouă scoţiene delicate, crocante dar, totuşi catifelate. Nu ştiu pe voi, dar pe mine textura lor m-a cucerit. Mi se par aperitivul demn de o masă de sărbătoare.

Şi, sincer, cu puţină îndemânare, vom avea parte de nişte ouă scoţiene de excepţie. Şi dacă tot am pomenit de sărbătoare, atunci să ne invităm prietenii şi să îi impresionăm cu reţeta noastră.

Avem nevoie de 12 ouă fierte şi două crude, 350 grame de piept de pui tocat, puţină verdeaţă tocată mărunt (mărar, pătrunjel, ce pofteşte fiecare), o linguriţă cu ghimbir ras (asta dacă vă place sau vă este permis), o lingură cu muştar, două linguri cu făină, trei linguri cu vârf cu pesmet, sare, piper, ulei pentru prăjit.

Ca să nu stăm noi să tocăm carnea, mergem la măcelărie şi rezolvăm problema. O condimentăm cu ghimbir, muştar, verdeaţă, sare, piper şi un ou crud. Ne suflecăm mânecile şi începem să amestecăm bine, bine până obţinem o compoziţie omogenă, după care o împărţim în 12 grămăjoare egale pe care le aşezăm pe o folie alimentară.

Curăţăm ouăle fierte şi le îmbrăcăm în compoziţia de carne. Apoi, trecem la sigilat. Le dăm prin făină, oul rămas şi, ulterior, bătut, pesmet şi le prăjim, pe rând, într-un vas destul de înalt încins cu mult ulei. Practic le facem baie în ulei.

După ce au căpătat o culoare aurie demnă de toată frumuseţea, le lăsăm la scurs pe un şervet de bucătărie şi, la nevoie, le stropim cu suc de lămâie.

Salatele de sezon sunt ideale să le stea alături sau le putem face un sos de roşii şi o garnitură de legume gătite la aburi.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply