6 Nimic nu se compară cu florile de dovlecei umplute cu brânză; textura crocantă se împleteşte cu cremozitatea brânzei. Până mai acum câţiva ani, nici nu ştiam că pot folosi…

Flori de dovlecei umplute cu brânză, un deliciu cu care ne suntem datori

Flori de dovlecei umplute cu brânză, un deliciu cu care ne suntem datori

6

Nimic nu se compară cu florile de dovlecei umplute cu brânză; textura crocantă se împleteşte cu cremozitatea brânzei.

Până mai acum câţiva ani, nici nu ştiam că pot folosi florile, că sunt comestibile. Asta până am văzut o emisiune culinară şi mi-a rămas gândul acolo. Mi s-au părut prea bune, prea ca la ţară şi mi-am propus să încerc.

Şi, iată, că a venit şi ziua cu pricina 🙂

Am făcut rost de câteva flori de dovlecei, 150 grame de făină, o cană cu apă minerală, aproximativ 100 grame de brânză de bivoliţă, două linguri de cremă de brânză, două linguriţe de smântănă grasă, o lingură cu busuioc tocat mărunt, un fir de ceapă verde, sare, piper, ulei pentru prăjit.

Facem un aluat uşor ca de consistenţa celui pentru clătite, din făină, apă şi sare. Îl lăsăm să se liniştească.

Într-un alt vas, amestecăm brânza de bivoliţă, crema de brânză, smântâna, busuiocul şi ceapa verde până devine o mixtură cremoasă. Asezonăm cu sare şi pipere, după gustul fiecăruia, bineînţeles!

Apoi, cu grijă, umplem fiecare floare cu compoziţia de brânză. Luăm cel mult două linguriţe, după care sigilăm florile răsucindu-le uşor, fără să le rupem.

Părerea mea este să nu folosim o tigaie, ci un vas un pic mai înalt în care să încingem suficient de mult ulei. Este important ca uleiul să fie foarte bine încins, altfel florile se vor îmbiba cu ulei şi nu vor mai căpăta acea textură crocantă.

Buun! Luăm florile de dovlecei umplute cu brânză şi le dăm prin aluat, apoi îndepărtăm excesul. Imediat după, le prăjim un minut – două timp în care le mai răsucim de vreo două ori. Cum le scoatem, le aşezăm pe un şervet de bucătărie, apoi le servim asezonate cu puţină sare şi piper proaspăt măcinat.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply