6 Îmi plac foarte mult salatele pentru că sunt versatile, proaspete şi săţioase, şi, de curând, am reinterpretat salata de primăvară. Nu îţi trebuie cine ştie ce îndemânare să o…

Salata de primăvară proaspătă şi săţioasă

Salata de primăvară proaspătă şi săţioasă

6

Îmi plac foarte mult salatele pentru că sunt versatile, proaspete şi săţioase, şi, de curând, am reinterpretat salata de primăvară. Nu îţi trebuie cine ştie ce îndemânare să o pregăteşti, iar cu dressingul potrivit iese o adevărată încântare a pilelor.

Ce-i drept este „furată” de la unul dintre restaurantele din zonă, dar am vrut să o fac şi eu acasă să văd dacă ma pricep să tai la fel legumele 😛 .  

Pentru o porţie mai mult decât imensă am avut nevoie de un sfert de căpăţână de salată verde, o mână de rucola, doi castraveţi mici, o jumătate de morcov, trei linguri cu porumb şi trei cu năut – din conservă, o jumătate de ceapă roşie, două ciuperci proaspete, o jumătate de cutiuţă cu germeni, arahide, seminţe şi crutoane, după pofta inimii.

Cum ziceam şi mai devreme, mare ingnerie nu e. Trebuie doar să spălăm bine legumele, să le îndepărtăm surplusul de apă pentru că, să recunoaştem, nu ne place salata apoasă.

După ce am pregătit toate ingredientele, salata o tăiem fâşii, castraveţii rondele, ceapa roşie julien, iar ciupercile feliuţe subţiri. Morcovul îl dăm pe răzătoarea mare.

Le punem pe toate într-un bol, verdeţurile fiind primele, iar, la final, seminţele, arahidele şi crutoanele.

În momentul în care o servim, pregătim repede un sos pesto – reţeta o găsiţi aici – şi apoi îl turnăm peste salata de primăvară. Amestecăm pentru ca toate legumele să preia aroma sosului şi apoi o devorăm. Şi pe bună dreptate!

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply