6 Încă nu mi-am revenit după mini-vacanța asta, mai ales că mi-am luat vacanță și de la mâncatul sănătos, așa că m-am gândit să fac o supă cremă de sparanghel….

Supă cremă de sparanghel, bucurie pentru stomac după 1 Mai

Supă cremă de sparanghel, bucurie pentru stomac după 1 Mai

6

Încă nu mi-am revenit după mini-vacanța asta, mai ales că mi-am luat vacanță și de la mâncatul sănătos, așa că m-am gândit să fac o supă cremă de sparanghel.

Și pentru că tot ce este verde este legat de cuvântul sănătate, haideți să vedem de ce avem nevoie pentru supa cremă de sparanghel.

Pentru început ne trebuie un kilogram de sparanghel, două-trei fire de praz, o ceapă mică, doi căței de usturoi. La acestea se mai adaugă 3 linguri de orez, o coajă rasă de lămâie (atenție ce lămâi cumpărați, nu toate din comerț au cojile comestibile) și o jumătate de supă de pasăre.

Ca și condimente, folosim jumătate de lingură de sare, jumătate de lingură de piper, jumătate de lingură de tarhon și 3 linguri de iaurt simplu. În plus, mai punem o lingură de unt, o lingură de ulei.

Cum prepară supa cremă de sparanghel

Pentru început se taie vârfurile de sparanghel șui se opăresc circa un minut. Apoi se scurg de apă. Între timp restul sparanghelului se toacă mare. Într-o cratiță mare, pusă la foc potrivit se încing uleiul și untul. Apoi se adaugă prazul, ceapa și usturoiul. Le lăsăm la călit nu mai mult de cinci minute, doar cât să se înmoaie. Se adaugă sparanghelul și se călește acoperit timp de maximum 10 minute.

Următorul pas este să luăm coaja de lămâie, supa de pasăre, orezul, sarea și piperul și să le adăugăm peste legumele călite. Le lăsăm să fiarbă la foc mic timp de jumătate de oră. După ce s-au fiert, le punem într-un bleder și le facem piure. Apoi tot acest compus în repunem în cratiță.

Adăugăm vârfurile de sparanghel și tarhonul și mai lăsăm să fierbă la foc mic pentru încă 3 minute. După toată această procedură se ia de pe foc și se pune iaurt.

Poftă bună!

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

Main photo: My Fancy Pantry

 

6

Leave a Reply