6 De-a lungul timp v-am prezentat tot felul de rețete, dar niciodată pe cea preferată de copii, și anume șnițelul vienez de pui. Oricât am încerca să le dăm și…

Șnițel vienez de pui, preferatul copiilor

Șnițel vienez de pui, preferatul copiilor

6

De-a lungul timp v-am prezentat tot felul de rețete, dar niciodată pe cea preferată de copii, și anume șnițelul vienez de pui. Oricât am încerca să le dăm și altceva, parcă tot la el se întorc. Iar însoțit de celebrii cartofi prăjiți, ar putea fi masa ideală că vorbim despre mic dejun, prânz sau cină.

Sincer, cred că ar fi în stare să mănânce dimineață, la prânz și seara și între mese. 🙂

Șnițel vienez de pui, preferatul copiilorAșa că, mămici, nu disperați! Dacă vă este teamă de prăjeli, nu vă panicați. Puteți opta pentru a-l pregăti în cuptor. Nu cred că vor observa! 😉

Iar cartofii, la fel. În loc să îi faceți în baie de ulei, puteți să îi introduceți în cuptor, îi stropiți cu puțin ulei și în câteva minute aveți ceva mult mai sănătos.

Dar să trecem la lucruri concrete.

Luăm patru piepturi de pui, 150 grame făină și 150 de pesmet, două ouă, două linguri cu boia de ardei iute (paprika), una cu semințe de susan, sare, piper, ulei pentru prăjit și lămâie pentru servit.

Batem bine puiul. Punem folie alimentară atât pe deasupra, cât și dedesubtul puiului și, cu ajutorul ustensile de bătut, îl aplatizăm.

Apoi luăm trei boluri. Într-un bol, punem făina, într-altul batem ouăle, iar în al treilea facem un mix din pesmet, boia, un sfert de linguriță cu sare, piper și semințe de susan.

Șnițel vienez de pui, preferatul copiilorÎntr-o tigaie puțin mai adâncă, încingem ulei cât cuprinde. Între timp, pregătim șnițelele. Luăm un piept de pui, îl trecem prima dată prin făină, apoi prin ou și, la final, prin pesmet. Este important să fie foarte bine acoperit.

După care, cu grijă, îl punem în uleiul încins și îl prăjim, pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie. Nu ar trebui să dureze mai mult de șase – opt minute, în total. Aa, și să nu facem mai mult de două șnițele în același timp pentru că se răcește uleiul și nu e chiar foarte plăcut.

După ce se prăjește, îl așezăm pe un șervet de hârtie să absoarbă surplusul de grăsime, apoi îl asezonăm cu puțină sare, pentru gust și îl servim cald cu o felie de lămâie. Bineînțeles, și nelipsiții cartofi! 🙂

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6
2 Comments

Leave a Reply