6 Dacă după sărbătorile pascale ne rămân ouă fierte ca să nu le aruncăm, iată câteva idei de salate sau sandwichuri pe care le putem pregăti. Interesant este că după Paște…

Idei de salate și sandwichuri cu ouă fierte

Idei de salate și sandwichuri cu ouă fierte

6

Dacă după sărbătorile pascale ne rămân ouă fierte ca să nu le aruncăm, iată câteva idei de salate sau sandwichuri pe care le putem pregăti. Interesant este că după Paște toți ne dorim să slăbim, iar proteinele din ou ne sar în ajutor.

Idei de salate și sandwichuri cu ouă fierteO primă variantă este salata orientală. Curățăm ouăle, le tăiem în sferturi și le punem într-un bol. Fierbem trei cartofi medii cu tot cu coajă și puțină sare. Între timp, tocăm julien o ceapă roșie sau, ca să profităm de primăvară, o legătură de ceapă verdem și le adăugăm în bol lângă ouă.

Scoatem cartofii din apă și îi curățăm de coajă, îi tăiem în cuburi și îi punem în bol împreună cu o mână de măsline negre fără sâmburi.Facem o vinegretă simplă și asezonăm salata, iar la final, o ornăm cu puțin mărar tocat.

Salata de ouă cu avocado este printre preferatele mele pentru că, pe lângă proteine, avem și grăsimi bune. Cât despre gust, este exact ce trebuie! Curățăm cinci ouă fierte, șase bucăți de avocado în cuburi și o jumătate de ceapă roșie. Facem o maioneză simplă, o turnăm peste salată și o condimentăm cu chilli sau boia de ardei iute.

Idei de salate și sandwichuri cu ouă fierteO altă salată pe care am putea să o pregătim este cea cu avocado, din nou. 🙂 Procedăm la fel ca la cea anterioară, numai că adăugăm și castraveți tăiați în felii și o legătură de pătrunjel sau coriandru. Condimentăm cu sucul de la o jumătate de lămâie, câteva linguri cu ulei de măsline, sare și piper.

Dacă am vorbit numai despre salate, să facem o incursiune și în lumea sandwichurilor. Pentru patru porții avem nevoie de opt ouă fierte, trei linguri cu maioneză, puțin ardei iute tocat, jumătate de lingură de muștar clasic pe care le amestecăm bine într-un bol și asezonăm cu o jumătate de linguriță de piper negru, jumătate de pudră de usturoi și puțină sare.

Tăiem patru chifle cu susan în jumătate și pe o parte ungem cu amestecul de ouă, după care așezăm spanac proaspăt, felii de roșii, apoi le acoperim cu celelalte jumătăți.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6
2 Comments

Leave a Reply