6 Vremea asta de toamnă târzie mă face să îmi doresc mâncăruri cu care să îmi răsfăț papilele, iar tocănița de linte cu pui este exact ce trebuie. Nimic nu…

Tocăniță de linte cu pui, răsfățul papilelor

Tocăniță de linte cu pui, răsfățul papilelor

6

Vremea asta de toamnă târzie mă face să îmi doresc mâncăruri cu care să îmi răsfăț papilele, iar tocănița de linte cu pui este exact ce trebuie. Nimic nu se compară cu o rețetă caldă pe care să o savurăm cu cei dragi.

Tocăniță de linte cu pui, răsfățul papilelorNu este atât de greu de făcut acest preparat și, pe deasupra, este și destul de ieftin. Înainte să intrăm în tainele tocăniței, mai întâi să vedem ce ingrediente ne sunt necesare: un piept de pui, 250 grame de linte ( și roșie și verde pentru că timpul de fierbere diferă și, ca atare, vom avea texturi diferite), un morcov, un păstârnac, o țelină mică, o jumătate de ardei gras roșu, o ceapă, trei căței de usturoi, două linguri cu suc de roșii și una cu bulion, ulei vegetal, câteva frunze de mentă (opțional), condimente: cimbru, boia dulce, piper și sare.

La ce gust are această tocăniță, cu siguranță o să vreți să o mai faceți și nu doar o dată la nu știu câte luni. Chiar merită mai ales că lintea este un bun furnizor de proteine, asă că dacă alegem să nu punem carne, nu ar trebui să ne facem griji.

Dacă vrem să pregătim o astfel de rețetă, punem lintea la înmuiat cu o seară înainte, astfel nu o să stăm pe lângă aragaz ore bune.

Buun! A doua zi, tocăm ceapa și usturoiul mărunt și le călim în puțin ulei. Când încep să se caramelizeze ușor – primul va fi usturoiul – adăugăm pună boia și o încorporăm repede. Turnăm o cană jumate – două de apă sau supă de legume caldă și punem lintea și puiul tăiat în cuburi medii.

După care, tăiem celelalte legume – este important să aibă aceeași mărime pentru că astfel se gătesc în același timp – și le adăugăm în ceea ce va fi tocănița noastră de linte. O asezonăm cu sare și piper și o lăsăm acoperită cu un capac, la foc mic.

După vreo 20 de minute, punem și sucul de roșii în care am diluat lingura aceea cu bulion și amestecăm bine. Acum, voi hotărâți dacă vreți să îl adăugați sau nu. Mie îmi place destul de mult gustul acela concentrat de roșii.

În momentul ăsta veți vedea că lintea roșie s-a cam dus. Ne-a ajutat la formarea sosului. Dacă mai avem nevoie de apă, o adăugăm, dar puțin câte puțin să nu cumva să ne iasă supă în loc de tocăniță.

Condimentăm cu măghiran și mai lăsăm pe foc doar câteva minute, iar, la final, dacă ne place menta, presărăm două – trei frunze tăiate mărunt.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply