6 Dacă suntem în clubul colăceilor din jurul taliei, ne sare în ajutor un smoothie sănătos ca să scăpăm de ei. Știm prea bine că nouă ne e mult mai greu…

Un smoothie sănătos și scăpăm de colăcei

Un smoothie sănătos și scăpăm de colăcei

6

Dacă suntem în clubul colăceilor din jurul taliei, ne sare în ajutor un smoothie sănătos ca să scăpăm de ei.

Știm prea bine că nouă ne e mult mai greu să scăpăm de burtică decât le e bărbaților și asta din cauza hormonilor. Dar specialiștii – medici, nutriționiști – ne-au tot venit de-a lungul timpul în ajutor și ne-au lăsat moștenire tot felul de rețete. Sunt convinsă că multe am încercat diete care nu au dat rezultate, dar ideea unui efect de lungă durată este să îmbinăm regimurile, dietele, exercițiile și vom scăpa de inesteticul colăcel.

Un smoothie sănătos și scăpăm de colăceiȘi ca să reușim în ceea ce ne-am propus trebuie să consumăm cât mai multe legume și fructe proaspete, dar și lichide sănătoase.

Una dintre băuturile care ne ajută la reducerea grăsimii din jurul taliei este un smoothie dintr-un măr, un morcov, 100 – 150 grame ardei gras, o sfeclă, un castravete, o lingură cu gel de aloe vera, sucul de la o jumătate de lămâie, o bucățică de rădăcină de ghimbir și una la fel de mică de turmeric.

Cum îl pregătim? Simplu!

Spălăm și curățăm toate legumele și fructele – dacă vă place coaja mărului nu e musai să o curățăm. După toată operațiunea asta care, fie vorba între noi, cred că durează cel mai mult, le punem într-un blender și le mixăm. Dacă ni se pare prea consistentă, putem să adăugăm puțină apă. Și, ca smoothi-ul să fie mai fin, trecem amestecul printr-o strecurătoare deasă.

Să nu uităm că important este și în ce moment al zilei consumăm smoothie-ul. Pentru că are ghimbir și turmeric – iar dacă avem probleme digestive, o aciditate gastrică crescută este indicat să le eliminați – cel mai bine este să îl bem dimineața, iar dacă facem exerciții, după acestea. Și să rămânem doar la un pahar pe zi.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply