6 Pentru un corp de invidiat și energie cât să ne țină întreaga zi, putem să profităm de 4 ceaiuri care ne ajută și la slăbit. Să nu ne gândim că sunt…

4 ceaiuri pentru un corp de invidiat

4 ceaiuri pentru un corp de invidiat

6

Pentru un corp de invidiat și energie cât să ne țină întreaga zi, putem să profităm de 4 ceaiuri care ne ajută și la slăbit.

Să nu ne gândim că sunt acele ceaiuri cărora li se fac reclamă și care promit miracole peste noapte fără nici cel mai mic efort. Oricât de mult ne-am dori așa ceva, nu există. În schimb, ne putem bucura de ceaiurile de plante care ne oferă și un plus de energie și ne ajută la dedtoxifierea organismului. Ceea ce, la drept vorbind, este cam ce vrem. Eliminăm toxinele cu ajutorul ceaiurilor.

4 ceaiuri pentru un corp de invidiat

Scorțișoara este un adevărat antioxidant. Ajută la reducerea grăsimii acumulate în organism. La o cană cu apă, punem un baton de scorțișoară, o lingură cu miere și câteva frunze de mentă. Le punem la fiert, după care le lăsăm la infuzat timo de 10 minute.

Ghimbirul, un alt aliment minune din punctul meu de vedere, este destul de eficace când vine vorba de eliminarea stărilor de greață. Ceaiul de ghimbir este ideal să îl bem dimineața pentru că ne dă un plus de energie. Punem într-un ceainic o bucățică de ghimbir curățată și tăiată, o linguriță de ceai verde, o lingură cu miere și suc de lămâie, în funție e gustul fiecăruia, apoi turnăm apă fiartă pest și lăsăm la infuzat 5-10 minute, depinde cât de îl concentrat vem.

4 ceaiuri pentru un corp de invidiatCeaiul verde conține cei mai mulți antioxidanți care, pe deasupra, ajută și la curățarea organismului. Sunt atât de multe varietăți încât ar fi păcat să nu îl consumăm, mai ales că ne ajută să scădem în greutate și ne oferă și o parte din nutrienții de care avem nevoie. Îl putem găsi și cu iasomie, flori de trandafir, cu lămâie, etc. O singură precizare: să îl lăsăm la infuzat doar câteva minute pentru că altfel va căpăta o aromă amăruie.

Un alt tip de ceai pe care îl putem prepara și despre care am mai amintit în postările anterioare, este cel de coriandru, pătrunjelul chinezesc. Nefiind la îndemână, putem folosi și pătrunjelul nostru. Este destul de bun și el. Ajută la eliminarea metalelor grele și a microbilor din organism, luptă împotriva infecțiilor. Spălăm o legătură de pătrunjel și câteva frunze de mentă și le fierbem în jumătate de litru de apă. Atunci când îl servim putem pune o felie de lămâie și o linguriță de miere.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply