6 Tuturor ne place omleta, dar ce ați spune dacă data viitoare încercăm să facem frittata delicioasă evitând cele mai frecvente greșeli. Cred că este una dintre cele mai versatile…

Frittata deliciosă: evită cele mai frecvente greșeli

Frittata deliciosă: evită cele mai frecvente greșeli

6

Tuturor ne place omleta, dar ce ați spune dacă data viitoare încercăm să facem frittata delicioasă evitând cele mai frecvente greșeli. Cred că este una dintre cele mai versatile feluri de mâncare, mai ales că o putem face din absolut orice, inclusiv din ce ne-a rămas cu o zi în urmă. De ce să aruncăm banii pe geam și să nu profităm?

Iată câteva sfaturi pentu o frittata reușită:

Frittata deliciosă evitând cele mai frecvente greșeliAtunci când facem frittata, folosim multe ouă. Proporția sună cam așa: la 6 ouă 80 ml lapte sau smântănă. Și da, adăugăm produse lactate: lapte, smântână, ce vreți voi. Este foarte adevărat că le putem omite, dar nu va mai ieși la fel de cremoasă.

Fericiții posesori ai unei tigăi de fontă au de câștigat. O frittata ca la mama ei acasă, iese delicioasă, fără să se ardă, într-o asemenea tigaie și asta pentru că reține foarte bine căldura și ea continuă să se gătească chiar și după ce am oprit focul. Dacă vă întrebați cât de importantă este mărimea, specialiștii spun că destul de importantă. Frittata trebuie să fie pufoasă, înaltă, iar într-o tigaie prea mare ar arăta exact ca o omletă, ceea ce nu este de dorit.

V-am zis că o frittata delicioasă se face din mâncarea rămasă cu o zi în urmă, dar dacă vrem să o pregătim de la 0, cu alimente proaspete, trebuie mai întâi să le sotăm puțin, să devină mai aromate. Și să nu uităm că, prin fierbere, elimină apa, ceea ce este un plus. Nu ne dorim o frittata apoasă, nu?

Frittata deliciosă evitând cele mai frecvente greșeliAlegerea brânzei sau a cașcavalului face diferența. Acum intră în joc și gusturile fiecăruia. Dacă ne place să găsim bucățele de brânză în frittata alegem ricotta pentru că nu se topește prea repede. În schimb, dacă vrem să avem un preparat cremos de la un capăt la altul vom pune cheddar sau gruyere sau, de ce nu, cașcavalul nostru românesc. Eu îl prefer pe cel de oaie pentru că are o aromă ceva mai intensă.

Să nu uităm și de asezonare. Fiecare aliment trebuie condimentat separat, dar să luăm în calcul și brânzeturile – sunt ușor sărate și ele. După ce le adăugăm în tigaie, va fi un pic cam târziu.

Întotdeauna coacerea are un rol decisiv și face diferența între succes și eșec. Frittata nu trebuie să fie prea coaptă, dimpotrivă. Dacă are o culoare galbenă la suprafață, fiți siguri că s-a gătit prea mult. În mod normal, ar trebui să stea în cuptor între 20 și 30 de minute, în funcție de grosimea ei, la o temperatură de 170 – 180 grade Celsius.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6
1 Comment
  1. Pingback: Novacul afumat din Ţara Bârsei, un produs românesc ce merită degustat

Leave a Reply