6 Dacă vreți să slăbiți și v-ați săturat de aceleași tipuri de preparate, vă propun să încercați un smoothie de pătrunjel și mentă. Atunci când ținem o dietă parcă vrem…

Cum să slăbim cu smoothie de pătrunjel și mentă

Cum să slăbim cu smoothie de pătrunjel și mentă

6

Dacă vreți să slăbiți și v-ați săturat de aceleași tipuri de preparate, vă propun să încercați un smoothie de pătrunjel și mentă. Atunci când ținem o dietă parcă vrem să mai schimbăm câte ceva, să mai diversificăm, dar să avem același rezultat: scăderea în greutate.

Cum să slăbim cu smoothie-ul de pătrunjel și mentăMulți cred că smoothie-urile sunt ideale pentru a slăbi câteva kilograme într-un timp mai scurt, dar să știți că totul depinde de compoziția lui. Dacă facem unul cu banane sau struguri, cu siguranță rezultatele dorite vor întârzia să apară. De fapt, tot ce vom vedea este un plus de unul – două kilograme.

Printre cele mai indicate metode de slăbit, dacă nu chiar cea mai indicată, este consumarea alimentelor în porții mici, la fiecare 2 – 3 ore. Astfel, metabolismul este într-o continuă mișcare, iar nivelul glucozei din sânge poate fi mult mai bine controlat. Câteva nuci sau alune crude sau niște fructe sau legume sunt gustările ideale.

Dacă, totuși, ne plictisim de aceeași rutină, putem să ne pregătim un smoothie și astfel ieșim din cotidian. Iar cel de pătrunjel și mentă este unul dintre cele mai sănătoase. Iată cum îl pregătim!

Cum să slăbim cu smoothie-ul de pătrunjel și mentăSpălăm foarte bine o legătură de pătrunjel și una de mentă și le punem în blender cu un praf de sare neagră, puțin piper și un pahar cu apă. Stoarcem sucul de la o jumătate de lămâie și mixăm. Îl servim imediat, exact așa cum este, nestrecurat.

Dacă vrem să fim puțin mai exotici putem folosi coriandru în locul pătrunjelului. Provin din aceeași familie, nu degeaba i se mai spune și pătrunjelul chinezesc. Dar sunt și câteva diferențe. Și nu ne referim la aspect, cât la nutrienți. Ambele conțin vitamine, dar pătrunjelul conține ceva mai multă vitamina C și beta-caroten decât coriandrul, în schimb el are o cantitate de două ori mai mare de antioxidanți.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply