6 Multe femei se confruntă cu un abdomen ușor umflat și vor neapărat să îl aibă plat, fără colăcei, iar ceaiul Ayurvedic le vine în ajutor. Să nu uităm nici…

Dăm jos colăceii cu ceaiul Ayurvedic

Dăm jos colăceii cu ceaiul Ayurvedic

6

Multe femei se confruntă cu un abdomen ușor umflat și vor neapărat să îl aibă plat, fără colăcei, iar ceaiul Ayurvedic le vine în ajutor. Să nu uităm nici de proaspetele mămici care se întreabă dacă și când vor scăpa de burtică. Unii specialiști afirmă că plantele din acest ceai ajută la topirea colăceilor fără prea multe eforturi.

Dăm jos colăceii cu ceaiul Ayurvedic

Ayurveda este știința vieții, medicina tradițională a Indiei al cărei scop este de a preveni bolile prin menținerea unui echilibru dinamic și armonios între trup, minte și spirit. Așadar, atunci când vorbim despre Ayurveda știm că ea tratează organismul ca un întreg, chiar dacă numai un organ este bolnav.

Și, ca să revenim la colăceii noștri, condimentele din ceai sunt doar un amestec de plante care ajută la eliminarea lor. La un litru de apă folosim o lingură cu semințe de Carom (chimen indian), o lingură cu semințe de chimen, o lingură cu semințe de fenicul, o lingură cu semințe de coriandru, două batoane mici de scorțișoară, zece cuișoare, două bucățele de ghimbir și opt – zece boabe de piper negru.

Dăm jos colăceii cu ceaiul Ayurvedic

Cum îl facem? Simplu! Turnăm apa într-un vas și o aducem la punctul de fierbere. Între timp, luăm un mojar și un pistil – e o bună metodă de a ne și destresa – măcinăm mai grunjos scorțișoara, piperul și semințele de coriandru, iar ghimbirul îl rupem în bucăți. În felul acesta, scoatem tot ce e mai bun din condimente. Le adăugăm în apă, acoperim vasul cu un capac și le lăsăm să infuzeze.

Duă 10 minute, oprim focul și așteptăm să ajungă la temperatura camerei. Strecurăm semințele și putem să ne bucurăm de ceaiul Ayurvedic și, în curând, de abdomenul plat.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply