6 Pe vremea asta ploioasă așa merge o supă de ciuperci care pe lângă faptul că are un gust decadent este și de post. Doi iepuri dintr-o lovitură, ce mai!…

Gătim ieftin: Supă de ciuperci

Gătim ieftin: Supă de ciuperci

6

Pe vremea asta ploioasă așa merge o supă de ciuperci care pe lângă faptul că are un gust decadent este și de post. Doi iepuri dintr-o lovitură, ce mai! 😉 Dacă vă spun că este și ieftină, adică vreo 15 lei pentru 4 – 6 porții, ce spuneți? Sunt sigură că v-am trezitul interesul. 🙂

Dar să nu vă mai țin în suspans și să vedem cam ce trebuie să avem la îndemână: 400 grame de ciuperci, doi morcovi, o țelină, o ceapă, un păstârnac, un fir de praz, o cutie de roșii decojite, un cățel de usturoi, o lingură cu orez, o legătură de pătrunjel și una de țelină – deși e mai greu de găsit (dar o putem înlocui cu leușteanul), puțin ulei vegetal, sare și piper.

Gătim ieftin: Supă de ciuperciNe așezăm frumos la butoane și începem distracția. Rădăcinoasele – morcovii, țelina și păstârnacul -, ceapa și prazul le tocăm mărunt și le punem la fiert într-un vas cu vreo 2,5 litri de apă cu puțină sare.

Într-o tigaie, călim ciupercile tăiate felii în puțin ulei vegetal. Ca să nu prindă culoarea aceea neagră specifică, eu le stropesc cu puțin suc de lămâie. Stați liniștiți că nu o să aibă gust acru. În mod normal, rețeta originală zice că ar trebui să adăugăm două – trei linguri cu supă de legume, dar putem pune și apă fără nicio problemă. Asezonăm cu sare și lăsăm la înăbușit pentru 3 – 5 minute.

Gătim ieftin: Supă de ciuperciUrmătorul pas este să punem ciupercile în supă și să le lăsăm pe toate la fiert pentru o jumătate de oră. După ce totul este fiert corespunzător, adăugăm usturoiul tocat fin, orezul spălat în câteva ape reci și, la final, roșiile tăiate în cubulețe, inclusiv sucul de roșii. Lăsăm pe foc încă vreo 10 minute, apoi condimentăm supa cu sare și piper și, după ce o dăm deoparte, adăugăm pătrunjelul și țelina tocate mărunt.

Bine, dacă vrem, putem să le punem în blender și să facem o supă cremă de ciuperci și să o ornăm cu două felii de ciuperci sotate și câteva frunze de pătrunjel.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply