6 Mulți se chinuiesc să slăbească asta în ciuda dietelor pe care le țin, dar nu știu că sunt 4 reguli simple pe care le pot urma imediat. Și cu puțină conștiinciozitate,…

4 reguli simple și slăbim imediat

4 reguli simple și slăbim imediat

6

Mulți se chinuiesc să slăbească asta în ciuda dietelor pe care le țin, dar nu știu că sunt 4 reguli simple pe care le pot urma imediat. Și cu puțină conștiinciozitate, perseverență, cu siguranță veți vedea rezultatele. Cum lucrurile bune nu se fac peste noapte, acordați-vă timp.

În primul rând, să nu uităm să rămânem la lucrurile simple, de bază. Complicațiile nu sunt tocmai ok! Vorbeam mai devreme de patru reguli de urmat: fructe, grăsimi, fibre, proteine.

4 reguli simple și slăbim imediatFructele sunt prăjiturile naturale. Au glucoză, iar ea ajută la refacerea mușchilor. Au antioxidanți care previn tot felul de boli și ridurile. Trebuie să fim tot timpul frumoase, nu? În plus, fructele conțin și multe fibre, iar cu cât sunt mai închise la culoare cu atât oferă mai mulți nutrienți. Totuși, să nu abuzăm de ele. Prea multă glucoză consumată se transformă în grăsime, ceea ce asta încercăm să evităm. Porțiile mici și fructele autohtone sunt ideale!

De când au început să se deschidă și la noi tot felul de fast-fooduri, parcă am început să uităm de mâncatul sănătos. Vrem să părem ceea ce nu suntem, să copiem Vestul și, în loc să luăm părțile bune, taman cele mai puțin inspirate ne atrag. La fel se întâmplă și în cazul alimentației. Dacă până la începutul anilor 90 nu prea vedeam obezi, acum această boală atacă de la vârste mult prea fragede și asta din cauza lipsei de fibre din meniu. Așadar, să nu mai înlăturăm legumele, cerealele, fructele, nucile și semințele și să începem să le consumăm puțin câte puțin în primă fază, mai ales că ajută la eliminarea toxinelor din colon, inclusiv la scăderea în greutate.

4 reguli simple și slăbim imediatAm amintit mai devreme de grăsimi. Nu este cazul să ne ferim de toate grăsimile. Unele sunt chiar indicate pentru că ele ajută la scăderea colesterolului rău – LDL. Pentru că organismul nostru nu produce grăsimi esențiale precum Omega 3 și Omega 6, este foarte important să le adăugăm în alimentațe. Consumul echilibrat al ambelor tipuri de grăsimi scade riscul bolilor de inimă, al colesterolului rău, crește buna funcționare a metabolismului, a digestie.

Când auzim cuvântul ”proteine” primul lucru la care ne gândim este carnea, dar să nu uităm că sunt legume care conțin ceva mai multe proteine – spanacul, broccolli, conopida, ciupercile, pătrunjelul, castraveții, etc. Nu este nimic greșit în a consuma carne, important este să ne alegem una cu puține grăsimi, iar pieptul de pui sau de curcan, vita macră sunt cele mai indicate.

Deci, important este să avem o dietă simplă, echilibrată și, cu puțină mișcare vom reuși ce ne-am propus.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply