6 Cine nu a încercat să facă măcar o dată negresele acelea glazurate care se topeau efectiv în gură și dădeau dependență? Eu îmi amintesc că au fost printre primele…

Negrese glazurate de ți se topesc în gură

Negrese glazurate de ți se topesc în gură

6

Cine nu a încercat să facă măcar o dată negresele acelea glazurate care se topeau efectiv în gură și dădeau dependență?

Eu îmi amintesc că au fost printre primele prăjituri făcute. De fapt, mi-au ieșit din greșeală. Și dacă un copil de doar câțiva anișori a reușit, înseamnă că e chiar un desert ușor de făcut. Așa că, hai să ni le reamintim!

Negrese glazurate de ți se topesc în gurăAvem nevoie două tablete de ciocolată amară, trei ouă, 400 grame de zahăr, un pachet de unt, esență de vanilie și vreo 150 grame de făină.

În primul rând, încălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Apoi, într-un bol, la bain marie topim ciocolata și untul amestecând până se încorporează totul, după care adăugăm zahărul. După care luăm bolul de pe vasul cu apă. Este important să se topească și ultimul grăunte înainte să punem ouăle și esența de vanilie. Făina, pe care am cernut-o înainte, o încorporăm treptat în compoziție.

Negrese glazurate de ți se topesc în gurăTurnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o introducem la cuptor pentru vreo 25 de minute sau până în momentul în care vedem mici crăpături pe suprafața negresei. O verificăm cu scobitoarea, iar dacă iese curată, scoatem tava și lăsăm prăjitura la răcit.

Între timp pregătim glazura din 50 grame de unt, trei linguri cu lapte bătut și trei cu cacao, esență de vanilie, cel puțin 400 grame zahăr pudră.

Într-un vas, amestecăm untul, laptele bătut și cacaua până începe să fiarbă și obținem o cremă fină. Dăm deoparte și adăugăm esența de vanilie și zahărul treptat. Acum este momentul să punem mixerul la treabă și amestecăm până devine o glazură densă. Apoi o întindem peste negresă, o lăsăm câteva minute să se contopească, după care o tăiem frumos.

Dacă vrem, putem să o ornăm cu fulgi de cocos sau de migdale. O idee bună ar fi și fructele. Putem să le aranjăm pe negresă.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply