6 Atunci când vrem să gătim ieftin și bun facem un macrou la cuptor. Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimentele – conține acizi grași Omega 3, vitaminele D,…

Gătim ieftin şi bun: macrou la cuptor

Gătim ieftin şi bun: macrou la cuptor

6

Atunci când vrem să gătim ieftin și bun facem un macrou la cuptor. Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimentele – conține acizi grași Omega 3, vitaminele D, B6 și B12, dar și mangeziu – și merită încercat ori de câte ori avem ocazia.

V-ați gândit vreodată că pentru trei persoane v-ați putea încadra în numai 15 lei? O rețetă simplă și gustoasă este cea pe care vreau să v-o arăt mai jos.

Gătim ieftin şi bun: macrou la cuptorTot ce trebuie să facem este să cumpărăm o pungă de macro congelat (8 – 10 lei), două legături de pătrunjel (2 lei), o lămâie (1 leu), o roșie (1,5 leu), ulei de măsline (e bun orice fel de ulei avem) și condimente: sare, piper.

Decongelăm peștele și, dacă nu e eviscerat, îl curățăm și spălăm bine. Feliem roșia și lămâia, iar pătrunjelul îl împărțim în trei părți egale.

Luăm o folie de aluminiu și o stropim cu ulei de măsline, așezăm o felie de lămâie tăiată pe jumătate, apoi punem peștele. Îl condimentăm bine și pe exterior și pe interior cu sare și piper, punem o parte din verdeață în pește și încă o felie de lămâie tăiată tot pe jumătate. Pe el așezăm două felii de roșii, mai stropim cu puțin ulei de măsline, închidem folia ca pe un buzunar și ne ocupăm de celelalte două pachețele.

Să nu uităm de cuptor! Trebuie să îl pornim înainte să pregătim macroul.

Așezăm pachețelele pe o tavă și o introducem în cuptor pentru 20 de minute.

Macroul este indicat persoanelor care doresc să slăbească ajutând la scăderea țesutului adipos. El reglează metabolismul scăzând și nivelul zahărului din sânge pe timpul nopții.

Macroul este indicat și în caz de artrită pentru că reduce durerea, rigiditatea arterelor, ceea ce face din acest tip de pește un adevărat supliment la medicamentele pentru artrită.

Poate fi un prânz la birou sau, de ce nu, o cină în familie.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6
1 Comment

Leave a Reply