6 Detoxifierea de primăvară începe cu ficatul, iar pentru asta trebuie să știm alimentele care ne ajută. Ficatul îndepărtează substanțele toxice din sânge și, în același timp, îl și curăță….

Detoxifierea de primăvară a organismului

Detoxifierea de primăvară a organismului

6

Detoxifierea de primăvară începe cu ficatul, iar pentru asta trebuie să știm alimentele care ne ajută. Ficatul îndepărtează substanțele toxice din sânge și, în același timp, îl și curăță. Dar cea mai importantă funcție a lui este producerea de pigmenți biliari care ajută la accelerarea digestiei.

Detoxifierea de primăvară a organismului

Unul dintre alimentele care ajută ficatul, deci la detoxifierea organismului este usturoiul. Prepararea lui este și ea semnificativă. Lăsăm peste noapte, trei – patru căţei de usturoi într-o ceaşcă cu apă. A doua zi, îi decojim, îi zdrobim şi îi consumăm ca atare, după care bem un pahar cu apă. Usturoiul ajută la stimularea enzimelor vitale în eliminarea toxinelor din organism.

Salatele sau mai bine zis frunzele verzi conţin multă clorofilă care este resopnsabiă cu eliminarea toxinelor din organism. Luăm o varză, câteva frunze de spanac, salvie şi le fierbem. Le scurgem şi le introducem în blender. Într-un vas, turnăm puţin ulei de măsline şi punem doi – trei căţei de usturoi, iar după ce capătă o culoare uşor aurie îî scoatem şi punem frunzele mixate şi supa în care au fiert. Le condimentăm cu sare şi le gătim timp de două – trei minute. Tocăm o jumătate de legătură de pătrunjel şi o adăugăm peste supă. Presărăm puţin piper şi o consumăm de două – trei ori pe săptămână pentru o detoxifiere ca la carte.

Detoxifierea de primăvară a organismuluiO altă metodă care ajută la stimularea detoxifierii organismului este consumarea apei calde cu lămâie. Încălzim apă, stoarcem sucul de la o jumătate de lămâie şi amestecăm o linguriţă cu miere. Este important ca acest amestec să îl consumăm în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, imediat duă ce ne-am trezit.

Dacă ne e poftă de ceva dulce, putem să profităm de fructe, mai ales că şi ele ne ajută în acest proces. Merele, portocalele, strugurii şi fructul de avocado le tăiem şi ne facem o salată din ele. Stropim cu puţin suc de lămâie şi cu o linguriţă de miere.

Se ştie că ceaiul verde este antiinflamator şi antioxidant, aşa că de ce să nu profităm de beneficiile lui. Fierbem apă într-un vas, adăugăm frunze de ceai verde şi le lăsăm la fiert pentru încă două – trei minute. Strecurăm totul şi consumăm ceaiul de două – trei ori pe zi.

Cu puţin noroc, scăpăm de toate grăsimile şi toxinele acumulate în timpul iernii şi ne putem mândri vara, pe plajă, cu un corp de invidiat.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply