6 Tuturor ne place să ne lăsăm pradă capcanei fast-food-ului, dar știți de câte minute de cardio aveți nevoie pentru a arde mâncarea consumată? Iată câteva exemple de timp „pierdut”…

Câte minute de cardio sunt necesare pentru a arde mâncarea consumată. Iată câteva exemple

Câte minute de cardio sunt necesare pentru a arde mâncarea consumată. Iată câteva exemple

6

Tuturor ne place să ne lăsăm pradă capcanei fast-food-ului, dar știți de câte minute de cardio aveți nevoie pentru a arde mâncarea consumată? Iată câteva exemple de timp „pierdut” cu cardio pentru câteva minute de mâncat hulpav cartofi prăjiți, burgeri sau chiar și o cutie de Coca Cola!

Hai să începem încet, încet, cu o cutie mică și nevinovată de Coca-Cola. 139 de calorii. Cam cât timp vă ia să beți o cutie de suc? 10 minute, dacă stați relaxați sa o șuetă de după amiază? Ei bine, pentru  „a o da jos” va trebui să faceți cardio 12 minute, dacă sunteți bărbați și 14 minute dacă sunteți femei. Și cazul în care nu simțiți nevoia să alergați pentru cutia de Coca cola, și vreți ceva exerciții de ridicat greutăți, atunci va trebui să munciți 16 minute sau 19 minute dacă sunteți femei. Parcă nu prea mai merită, nu-i așa?

Dar să nu ne oprim aici! Un buger de la McDonalds, Big Mac mai precis, o să vă solicite corpul cam 42 de minute de cardio (51 de minute – femei). Are 490 de calorii, iar asta este echivalentul unei mese cu adevărat sănătoase și sățioase dacă țineți la corpul dumneavoastră.

Pizza. Cui nu-i place o pizza din când în când? Dar dacă vrem să ne lăsăm cuceriți de feliile delicioasei mâncăruri va trebui să și transpirăm puțin după. În cazul nostru vorbim de o pizza Margherita care, pentru a nu lăsa urme pe șolduri va necesita 59 de minute de cardio la bărbați sau 71 de minute la femei.

Copănele. Dacă luăm exemplul a 3 aripioare de la KFC, ei bine mai bine le puneți înapoi și mâncați cutia. E mai sănătos așa! Nu de alta, dar pentru a da jos ce ați pus în 5-10 minute de masă pe fugă, va trebui să alergați la propriu 63 de minute sau 75 de minute dacă sunteți femeie. Parcă nu mai au gustul atât de atragător după ce știți cât trebuie să vă mișcați?

Ciocolata. Bună la depresie, dar devine depresivă atunci când știți cât trebuie să mișcați șunculițele pentru a o pierde. și dacă vorbim de un baton de 45 de grame, nu de o ciocolată întreagă de 100g, ei bine, veți avea nevoie de vreo 21 de minute de alergare sau orice exercițiu de cardio și 25 de minute dacă sunteți femei. Și ca să vă faceți și o imagine a ce înseamnă asta în kilometri, în general, dacă nu alergați maratoane sau alte astfel de probe sportive, un kilometru de alergare ușoară se parcurge în 6-8 minute, deci vreo 3-4 kilometri. Parcă nu mai merită dulcea savoare a ciocolatei…sau merită?

Acum ajungem la combustibilul domnilor, berea! 250 de calorii are o bere „la juma”. Dar berea asta vine și ea cu niște efort pentru că totuși este aliment. Și cum unii o preferă dimineața, la prâz și cină, așa se formează rezervorul „unei mașini de făcut sex”, cum le place lor să își alinte burțile ce atârnă peste curea. Berea se dă jos cu vreo 21 de minute de efort fizic sau 25 dupa gen.

 

 

6

Leave a Reply