6 Smoothie-urile dimineții sunt cele care ne pot schimba întreaga zi. În fiecare dimineaţă ne trezim cu gândul că trebuie să mâncăm ceva săţios care să ne ţină de foame…

Smoothie-urile dimineții, energie cât să te ducă întreaga zi

Smoothie-urile dimineții, energie cât să te ducă întreaga zi

6

Smoothie-urile dimineții sunt cele care ne pot schimba întreaga zi. În fiecare dimineaţă ne trezim cu gândul că trebuie să mâncăm ceva săţios care să ne ţină de foame până la prânz sau măcar până la prima gustărică, dar niciodată nu reuşim să ne ţinem de promisiune.

Cea mai simplă şi sănătoasă metodă este pregătirea unui smoothie. Sunt energii pure într-un singur pahar.

Înainte de a face unul, trebuie să ştim că putem să alegem atât fructe cât şi legume. Nu trebuie să ne cramponăm. Imaginaţia noastră este limita! Drept dovadă putem alege fructe proaspete sau congelate, deşi de preferat sunt cele proaspete. Apoi, trebuie să alegem o baza: lapte, iaurt sau apă.

 

Putem, de asemenea, să profităm şi de nuci, seminţe sau de un mix. Grăsimile sunt totuşi şi ele bune la ceva.

Unii spun că trebuie să adăugăm şi gheaţă. Eu, în schimb, cred că inhibă metabolizarea nutrienţilor aşa că prefer să nu o folosesc.

smoothie-urile dimineții

Un alt element pe care îl putem adaugă, dacă fructele nu sunt prea dulci, este îndulcitorul. Bineînţeles, natural! Iar apoi, blend blend şi gâl-gâl, savurăm!

Smoothie-urile dimineții, energie și pentru o zi ploioasă

O prima reţetă de smoothie este cel de căpşune. Bine, recunosc că ele nu mai ajung în smoothie, dar dacă totuşi, prin absurd mă abţin din a le devora, iese unul delicios. Pur şi simplu îmi înseninează ziua. Mai ales că este cel mai simplu de făcut: câteva căpşune, două banane, blend şi savurat. Dacă îl vrem mai lichid, putem să adăugăm lapte sau apă.

Deşi nu este la îndemână şi nu îl prindem întotdeauna copt, fructul de mango este bine să ni-l procurăm de fiecare dată când avem ocazia. Împreună cu avocado fac un smoothie de mai mare dragul: un mango feliat, un avocado tăiat, vreo patru linguri cu lapte şi gata. Pe lângă un aport important de grăsimi bune şi nutrienţi, reduce şi riscul de cancer, reglează tensiunea arterială.

 

Unul dintre preferatele mele este cel de sfeclă roşie şi zmeură. Se ştie că sfeclă ajută la reglarea circulaţiei sangvine, deci de ce să ne ferim de el? Pentru unul delicios avem nevoie de zmeură proaspătă, două linguri cu iaurt, o sfeclă. Le punem în blender şi ne bucurăm de tot ce e mai sănătos.

Un Bloody Mary fin, non-alcoolic pentru o inimă puternică este smoothie-ul de roşii cu câteva frunze de busuioc proaspăt şi o cutiuţă mică de iaurt degresat. Fresh, răcoritor, sănătos!smoothie-urile dimineții

Combinaţia perfectă o regăsim în smoothie-ul de banană şi portocală. Sunt cele mai bune prietene şi se completează genial. O banană, câteva linguri cu suc de portocală şi puţină miere, în funcţie de cât de dulce îl vrem, este ideal pentru cei care suferă de constipaţie severă.

Iubiţi mâncarea, ea hrăneşte şi spiritul!

P.S. Dacă aveţi reţete pe care vreţi să le împărtăşiţi cu ceilalţi pasionaţi de bunul gust, îmi puteţi scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply