6 Să facem salate este cel mai ușor lucru, dar știm care este diferența dintre salata grecească și cea bulgărească? Oare ce le face atât de gustoase de le-ai mânca…

Salată grecească vs. salata bulgărească

Salată grecească vs. salata bulgărească

6

Să facem salate este cel mai ușor lucru, dar știm care este diferența dintre salata grecească și cea bulgărească? Oare ce le face atât de gustoase de le-ai mânca neîncetat?

Detaliile fac întotdeauna diferența, iar azi vreau să vă arăt cum se pregătesc amândouă, iar la final, comentăm care e mai interesantă. 😉

Salată grecească vs. salata bulgăreascăSalata grecească

Pentru ea avem nevoie de: nelipstita brânză feta – 200 de grame, 30 de măsline naturale, un castravete, patru roșii, un ardei verde, o ceapă, sucul de la o lămâie, 50 – 60 ml ulei de măsline, oregano proaspăt – 2 lingurițe, sare și piper; opțional, putrem adăuga și capere.

În primul rând, spălăm și curățăm toate legumele. Cu cât le pregătim pe toate dinainte, cu atât vom termina mai repede și ne putem bucura de prospețimea salatei.

Castravetele îl pudrăm cu sare şi, după 15 minute, scurgem sucul. Conține 95% apă și, ca atare, ar putea strica salata. O altă variantă este să îi scoatem semințele și să îl tocăm, astfel vom avea niște semilune de mai mare frumusețea. Apoi tăiem în sferturi roşiile, ardeiul în felii subțiri, iar ceapa în rondele fine.

Punem legumele, măslinele, caperele și frunzele de oregano într-un bol mare de salată, peste care turnăm uleiul de măsline și condimentăm cu sare și piper. La final, adăugăm brânza feta tăiată în cubulețe mici și amestecăm cu grijă să nu se sfarăme.

Salata bulgărească

Pentru ea avem nevoie de: un piept de curcan, patru roșii, cinci castraveți murați – din aceia micuți; sunt mai gustoși – 100 grame de cașcaval, salată verde, crutoane cu usturoi, 50 – 60 ml ulei de măsline și vreo 20 de oțet balsamic, puțin unt și condimente: rosmarin, cimbru, piper, sare

Ce se face cel mai greu? Clar, carnea! Încingem grătarul, tăiem pietul de curcan în așa fel încât să se facă uniform și repede, îl ungem cu  unt (trebuie să fie la temperatura camerei) și îl condimentăm cu sare, piper, cimbru şi rozmarin. Pe grătar le lăsăm până vedem acele dunguțe frumușele.

Apoi încingem și cuptorul. Trebuie să pregătim crutoanele! Luăm câteva felii de pâine (părerea mea este să nu luați pâine feliată), le stropim cu puțin ulei de măsline și le frecăm, efectiv, cu usturoi. Și cu ele la bronzat!

După ce se răcește carnea, de fapt ajunge la temperatura camerei, o tăiem în felii subțiri.

Tăiem legumele în felii potrivite și începem asamblarea.

Într-un bol, așezăm frunzele de salată, carnea, roșiile și castraveciorii murați, cașcavalul dat de răzătoarea mare, crutoanele și condimentăm. Turnăm uleiul de măsline și oțetul balsamic, amestecăm cu grijă și…devorăm.

Trebuie să recunoaștem că salata bulgărească este mai mult decât sătioasă și nu este prea recomandată în dietă. Bine, acum nu e cazul că o eliminăm de tot din viața noastră, dar e bine să avem grijă.

Iubiți mâncarea, ea hrănește și spiritul!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6
2 Comments

Leave a Reply