6 Ce nu am mai mâncat de ani buni sunt merele în aluat de clătite, un desert pe care îl devoram în copilărie. Este super simplu de făcut și se…

Mere în aluat de clătite

Mere în aluat de clătite

6

Ce nu am mai mâncat de ani buni sunt merele în aluat de clătite, un desert pe care îl devoram în copilărie. Este super simplu de făcut și se termină în doi timpi. Zici că nici măcar nu te-ai apucat de ele 🙂

Ce e și mai interesant e că nu trebuie să cumpărăm nimic. Toate ingredientele sunt deja în cămară – jumătate de kilogram de mere, 100 grame de făină, 150 ml lapte, o lingură cu ulei vegetal, un ou, o esență de rom sau chiar două linguri cu rom, puțină scorțișoară măcinată, vanilie și un praf de sare.

Mere în aluat de clătite

Merele curățate de coajă le tăiem transversal, în jumătate, iar după ce am scos cotorul, le tăiem în rondele de un cm. Feliile le așezăm pe o farfurie întinsă și le stropim cu rom.

Într-un vas mai mic punem jumătate din cantitatea de lapte, uleiul și gălbenușul și amestecăm bine, după care adăugăm făina și omogenizăm până compoziția nu mai are cocoloașe, apoi turnăm laptele rămas, puțin câte puțin.

Albușul îl batem spumă – dacă vrem putem să mai adăugăm unul – și, împreună cu sucul de la mere sau, mai bine zis, romul de la mere, le amestecăm în compoziție cu grijă, prin răsturnare. Apoi, încet, să nu se rupă, adăugăm merele.

Încingem o tigaie pentru clătite, o ungem cu puțin ulei vegetal și începem să facem mini clătitele. Luăm feliile de măr și le așezăm în tigaie într-un singur strat, neînghesuite. Apoi, cu o lingură, turnăm din compoziție pe fiecare felie până când le acoperim bine. Le rumenim frumos pe ambele părți, la foc mic ca să se pătrundă și la mijloc, apoi le scoatem pe o farfurie. Completăm cu ulei vegetal și mai facem o serie și tot așa până terminăm compoziția. Le prăjim câte 3 – 4 minute, pe fiecare parte.

Mini clătitele le pudrăm cu un amestec din zahăr, vanilie și scorțișoară după care, cu un pahar de lapte cald, le putem devora.

Iubiți mâncarea, ea hrănește și spiritul!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply