6 Mă tot întrebam ce să mai fac de mâncare când mi-a picat fisa: limbă de vițel cu măsline naturale. Am mâncat la un moment dat și chiar mi-a plăcut….

Limbă de vițel cu măsline naturale

Limbă de vițel cu măsline naturale

6

Mă tot întrebam ce să mai fac de mâncare când mi-a picat fisa: limbă de vițel cu măsline naturale. Am mâncat la un moment dat și chiar mi-a plăcut. Nu e nici un preparat prea greu de făcut, e ușor exotic și destul de sățios, așa că am avut motive să îl pregătesc.

Limbă de vițel cu măsline naturaleZis și făcut! Mi-am făcut temele de acasă și am cumpărat 300 grame de limbă de vițel și 300 grame de măsline naturale fără sâmburi. Înainte să mă apuc de preparat masa mea arăta așa: o ceapă mijlocie, 50 – 100 ml ulei vegetal, o foaie de dafin, 25 grame făină, 100 ml vin, 150 ml suc de roșii, patru felii de lămâie decojite, 10 boabe de piper, o linguriță rasă de muștar, 250 ml din supa în care a fiert limba împreună cu rădăcinoase și ceapă, limba și măslinele, bineînțeles.

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să pregătesc limba de vițel. Am spălat-o bine – dacă încă are pielița aceea groasă pe ea, îndepărtați-o – și am pus-o la fiert în apă rece cu o linguriță de sare. Am fiert-o la foc mic, iar când a început să clocotească, am adăugat rădăcinoasele – un morcov, un pătrunjel, o țelină – și vreo cinci cepe mari tăiate în sferturi. După ce a fost gata – am verificat-o cu o furculiță – am lăsat-o deoparte.

Am luat un vas un pic mai înalt și am călit ceapa dată pe răzătoarea mică, în ulei timp de un minut. Am stins cu sucul de roșii frecat cu făină și supa rece și am adăugat toate ingredientele, inclusi limba tăiată în opt felii. Vasul l-am introdus în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute până au fiert măslinele, iar uleiul s-a ridicat.

Sosul nu trebuie să fie prea gros, pentru că atunci când se răcește se mai îngoașă; dacă este nevoie, se poate dilua cu puțină supă sau suc de roșii.

Eu nu am mai condimentat cu sare pentru că măslinele au fost suficient de sărate, dar dacă simțiți nevoia, adăugați numai după ce se răcește.

Iubiți mâncarea, ea hrănește și spiritul!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply