6 Dacă tot începe mâine postul Paștelui, să profităm de tot ce putem acum și să pregătim o tartă cu ciocolată și fistic pentru cei dragi. Cred că toți vor…

Tartă cu ciocolată și fistic

Tartă cu ciocolată și fistic

6

Dacă tot începe mâine postul Paștelui, să profităm de tot ce putem acum și să pregătim o tartă cu ciocolată și fistic pentru cei dragi. Cred că toți vor fi încântați de simplitate și decadența ei, iar noi încântați de reacțiile lor.

Și chiar dacă nu mă credeți, acest sublim desert nu are făină. Deci ne putem bucura din plin de toată savoarea ciocolatei.

Tartă cu ciocolată și fisticPentru o tavă de bunătăți avem nevoie de 150 de grame de fistic, 120 de grame de zahăr pudră și 20 de zahăr tos, o lingură cu coajă de lămâie, două tablete de ciocolată, patru ouă și puțină esență de rom. Iar pentru ornat, puțin fistic măcinat și o lingură cu zahăr pudră.

Întâi de toate încălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.

Ne suflecăm mânecile și începem distracția 🙂

Tocăm sau râșnim fisticul, după preferințe, și îl amestecăm cu zahărul tos. Separat, într-un bol pe care îl punem la bain – marie, topim ciocolata. Mie îmi place să folosesc jumătate neagră și jumătate cu lapte, așa că mai întâi o pun la topit pe cea neagră și apoi pe cealaltă.

Apoi, cu grijă, omogenizăm fisticul, după care și esența de rom, zahărul pudră și amestecăm bine.

Albușurile le separăm de gălbenușuri pe care le adăugăm, împreună cu coaja de lămâie, în compoziția de fistic și ciocolată. Albușurile le batem spumă cu un praf de sare și un strop de suc de lămâie, apoi le încorporăm în aluatul deja format.

Luăm o tavă pe care o tapetăm cu hârtie de copt și turnăm compoziția. O introducem în cuptorul preîncălzit pentru 35 – 40 de minute.

După ce se scurge timpul, o lăsăm să ajungă la temperatura camerei și o ornăm în funcție de preferințe cu fistic și zahăr pudră. Eu nu am reușit să o ornez. 🙂

Putem să înlocuim fisticul cu fulgi de migdale sau cu nuca noastră neaoșă. Gustul va fi la fel de decadent și sublim.

Iubiți mâncarea, ea hrănește și spiritul!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply