6 Cum în ultimul timp am avut parte numai de vreme frumoasă, clar trebuie să ne pregătim corpul de vară. Pe lângă exerciţiile fizice în aer liber, este important să…

Să ne pregătim corpul de vară

Să ne pregătim corpul de vară

6

Cum în ultimul timp am avut parte numai de vreme frumoasă, clar trebuie să ne pregătim corpul de vară. Pe lângă exerciţiile fizice în aer liber, este important să profităm şi de ce ne oferă acum natura: legume, fructe. Nimic nu se compară cu o salată proaspată, crocantă, revigorantă sau cu nişte fructe zemoase.

Dacă până mai ieri – alaltăieri am hibernat în plăpumioara noastră călduroasă și confortabilă, acum este timpul să scoatem năsucul la aer și să inspirăm adânc tot aerul pe care îl putem inhala.

Să ne pregătim corpul de vară

La cât este de frumos afară, ar fi și păcat să stăm în casă. O plimbare, pe jos, până la piață ar putea fi exact ce avem nevoie. Și dacă tot suntem aici, de ce să nu ne facem și proviziile pentru ziua în curs?

Dacă nu știm care sunt alimentele de care să profităm în acest început de primăvară, nu vă impacientați! Suntem aici să vă întindem o mână de ajutor! 🙂

Printre alimente pe care este musai să le consumăm este grapefruitul. Conține compuși ce reduc insulina și distrug grăsimea acumulată., dar și carbohidrați sănătoși și enzime care induc senzația de sațietate. Ca să slabiți câteva kilograme bune, încercați să mâncați o jumătate de grapefruit la fiecare masă, timp de 12 săptămâni.

Să nu uităm nici de apă. Știți că de ceva timp încoace – pentru cei care ne urmăresc site-ul și, pe această cale, vă mulțumim – vă tot bat la cap cu apa. Consumați cât mai multă apă! Chiar dacă nu vrei să slăbiți, vă hidratați! Iar apa, trebuie să recunoaștem, ne ajută să avem și o piele curată, luminoasă.

Cred că mai toți știm de compoziția castraveților. Sau, mai bine zis, de faptul că ei conțin 95% apă. Ce ne-am putea dori mai mult? Sunt săraci în calorii, ajută la detoxifierea organismului, induc și senzația de sațietate fără să ne simțim plini precum Garfield. Avem norocul că îi putem consuma ca atare ca gustare sau cu puțin suc de lămâie sau, și mai bine, în salate cu tot felul de condimente pentru un plus de savoare.

De curând, am descoperit semințele de chia,de fapt, budinca. Mi se pare cel mai savuros desert sănătos. Cu doar două – trei ingrediente putem să pregătim ceva extraordinar de sănătos și delicios. Un atu este faptul că o cantitate mică de semințe induc rapid senzația de sațietate și nu mai plângem nici după ceva dulce și nici după mâncare ore bune. Ele pot fi consumate cu lapte, suc de fructe proaspăt stors, iaurt, dar și în salate.

Aloe vera care pe vremea bunicilor era foarte des utilizată, a rămas undeva în plan secund o bună perioadă de timp, ca acum să revină în forță în dietele starurilor internaționale. Ajută la imunizarea organismului eliminând toxinele din corp. Spuneți-mi un motiv pentru care nu am începe să o refolosim.

Știți proverbul acela din bătrâni cu un măr pe zi ține doctorul departe? Când am uitat-o? Văd din ce în ce mai multe persoane cumpărând tot felul de fructe exotice care nu prea au valori nutritive pentu că sunt plimbate perioade lungi peste mări şi ţări. Haideți să ne întoarcem la fructele noastre autohtone, la merele noastre zemoase și crocante de ne lăsau gura apă când mușcam din ele. Să nu uităm că sunt și foarte sănătoase! Ajută la detoxifierea organismului pentru că ele conțin foarte multe fibre, la scăderea colesterolului rău, ard caloriile și ne dau și o porție bună de energie.

Și astea sunt doar câteva dintre alimentele care ajută la scăderea în greutate, la menținerea ei, la o viață mai sănătoasă!

Iubiți mâncarea, ea hrănește și spiritul!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply