6 Azi mi-am propus să aduc în prim plan câteva trucuri care să ne facă viața mai ușoară în bucătărie și nu numai. Știu că internetul este bombardat cu astfel…

5 trucuri care să ne facă viața mai ușoară în bucătărie

5 trucuri care să ne facă viața mai ușoară în bucătărie

6

Azi mi-am propus să aduc în prim plan câteva trucuri care să ne facă viața mai ușoară în bucătărie și nu numai. Știu că internetul este bombardat cu astfel de sfaturi, dar trebuie să recunoaștem că nu toate sunt chiar atât de bune. Așa că vreau să le încercăm împreună și să începem cu cele mai simple.

5 trucuri care să ne facă viața mai ușoară în bucătărie

  1. Verificarea ouălor! Dacă nu suntem siguri de prospețimea lor le așezăm într-un bol cu apă. Cele mai bune sunt cele care rămân pe fundul vasului, iar cele vechi se ridică în doi timpi. Indicat ar fi să nu le consumăm!
  2. Doar câțiva stropi de lămâie! Sunt rețete la care nu avem nevoie de sucul de la o întreagă lămâie, ci doar de câțiva stropi. Ce facem? Simplu! Înțepăm cu o furculiță, scobitoare, orice ascuțit și folosim cât avem nevoie.
  3. Să păstrăm făina curată! Dacă punem o foaie de dafin în bolul cu făină, orez, paste, mălai nu mai vin acele mici și enervante gângănii să ne atace bunătățile!
  4. Prelungirea vieții bananelor! Ați observat că, de multe ori, bananele se înnegresc parcă peste noapte, nu? Ei bine, dacă vrem să evităm asta trebuie să nu le desfacem din ciorchine decât atunci când vrem să le consumăm. În rest, cu cât stau mai mult grupat, cu atât mai bine. O altă metodă este să le înfășurăm în puțină folie alimentară.
  5. Mâncare prea sărată? Cred că nu e gospodină care să nu fi pus din greșeală puțin mai multă sare în ciorbă. Și zău că e frustrant rău de tot! Un truc este să tăiem un cartof sau un măr și să îl adăugăm în preparat, apoi să îl scoatem după ce și-a terminat treaba. Dacă totuși e prea sărată putem să punem puțin zahăr sau oțet de mere. Dacă nici așa nu vrea, atunci o diluăm cu apă și o mai dăm în clocot.

Iubiți mâncare, ea hrănește și spiritul!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply