6 Astăzi am vrut să fac alt fel de paste, căci mă săturasem oarecum de cele clasice, așa că am pegătit gnocchi. A fost prima mea încercare, așa că le-am…

Gnocchi, alt fel de paste

Gnocchi, alt fel de paste

6

Astăzi am vrut să fac alt fel de paste, căci mă săturasem oarecum de cele clasice, așa că am pegătit gnocchi. A fost prima mea încercare, așa că le-am făcut foarte simple. Se fac atât de ușor încât cu siguranță merită să le pregătiți și voi cât mai curând posibil.

Pentru vreo patru porții avem nevoie de: un kilogram de cartofi, 150 grame de făină, un ou, 40 grame de parmezan, ulei de măsline, două linguri cu unt, o crenguță de cimbru, un cățel de usturoi, sare de mare și piper proaspăt măcinat.

Gnocchi, alt fel de pasteÎn primul rând, curățăm cartofii, îi tăiem în jumătate și îi punem la fiert în apă cu sare. Îi fierbem timp de 10 – 15 minute sau până când furculița intră ușor în ei. Apoi, îi scoatem din vas și îi scurgem foarte bine. Îi pasăm până devin un piure moale, apoi adăugăm făina cernută, oul și amestecăm. Trebuie să aibă consistența un aluat fraged.

Presărăm făină pe masă și frământăm ușor. Dacă avem senzația că este lipicios, mai punem puțină făină. Apoi îi dăm forma unui sul nu foarte gros și îl tăiem în bucăți, în așa fel încât să ne fie mai ușor să îl manevrăm.

Luăm fiecare bucată, formăm o mingiuță, apoi o rulăm cât să ajungă la dimensiunea degetului mare și tăiem din doi în doi centimetri.

Într-un vas suficient de mare, punem apă cam trei sferturi, o lingură bună cu sare și o aducem la punctul de fierbere. Apoi, cu grijă, punem gnocchi. Dar nu pe toate odată pentru că vrem să se gătească, nu să se facă terci. Le lăsăm pe foc până ajung la suprafață. Atunci vom ști că sunt gata și le putem lua cu ajutorul unei spumiere. Este important ca, după ce le scoatem, să le așezăm într-un vas uns cu puțin ulei. Repetăm procesul până terminăm toate bunătățile astea mici.

În momentul ăsta ele sunt foarte moi și delicate, dar le putem îmbunătăți. Într-o tigaie, punem puțin ulei de măsline, două linguri cu unt, o crenguță de cimbru și un cățel de usturoi zdrobit. Le lăsăm să infuzeze câteva secunde apoi, scoatem usturoiul (dacă ajunge să se înnegrească ușor, va da un gust amar preparatului) și adăugăm gnocchi. După care, le condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Tot ce trebuie să facem acum e să avem puțină răbdare să capete o culoare aurie. Le servim cu sos de pesto și parmezan ras pe deasupra.

Poftă bună!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply