6 Pentru cei care nu au încercat acele plăcinte moldovenești umplute cu brânză, ar trebuie să meargă la prima patiserie și să cumpere. Sau, mai bine, să fie atenți la…

Plăcinte moldovenești umplute cu brânză

Plăcinte moldovenești umplute cu brânză

6

Pentru cei care nu au încercat acele plăcinte moldovenești umplute cu brânză, ar trebuie să meargă la prima patiserie și să cumpere. Sau, mai bine, să fie atenți la rețeta ce urmează și să le pregătească chiar ei.

Mie, personal, îmi plac la nebunie! Cred că aș putea mânca numai așa ceva dacă aș ști că nu m-aș îngrășa! 🙂 Dar măcar o dată la nu știu cât timp, ne putem desfăta papilele cu aceste mici nebunii.

Plăcinte moldovenești umplute cu brânzăPentru vreo 40 de porții avem nevoie de 750 grame de făină, 30 grame de drojdie, 200 grame de unt, 3 linguri cu smântână, una cu ulei vegetal, jumătate de pahar cu lapte (în funcție de calitatea făinei, de cât de uscat este aerul în bucătărie, mai adăugăm puțin lapte), trei ouă, 500 de grame de brânză proaspătă, o legătură cu mărar (opțional), sare, o linguriță cu zahăr.

Într-un bol, facem maiaua astfel: înmuiem drojdia cu patru linguri cu lapte, două cu făină și zahărul și îl lăsăm deoparte la crescut.

Într-un vas mai mare, punem făina, uleiul, ouăle, untul topit, maiaua, sarea și laptele și amestecăm până formăm un aluat. Îl frământăm bine, ne luptăm nițel cu el până devine un aluat omogen și elastic. Apoi îl lăsăm să se odihnească 20 – 30 de minute, timp în care o să și crească.

După care, luăm câte o bucățică, o întindem cu sucitorul într-o foaie potrivită și o tăiem în pătrate de vreo 10 cm.

Umplutura o facem din brânza amestecată cu smântănă, un praf de sare și mărar tocat foarte fin.

Plăcinte moldovenești umplute cu brânză

Foto: imperialtransilvania.com

Luăm fiecare pătrățel și îl umplem cu brânză , apoi le lipim colțurile două câte două, în diagonală. Apoi le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu puțin unt călduț. Le dăm la cuptor, mai întâi la 180 – 190 de grade Celsius până cresc plăcințelele, apoi reducem focul la 160 grade. După ce se coc, le scoatem și le ungem din nou cu unt.

În loc de brânză, le putem umple și cu carne: 500 grame de carne tocată (mie îmi place mixul), o ceapă tocată mărunt, sare, piper, cimbru, două linguri cu unt. Călim ceapa în unt, adăugăm carnea, condimentăm și amestecăm până se gătește totul.

Poftă bună!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply