6 Știu că nu este tocmai perioada ei, dar nu cred că strică să știm cum se marinează scrumbia, mai ales că în curând o să fie Floriile, Paștele și…

Scrumbie marinată de adevărații pescari

Scrumbie marinată de adevărații pescari

6

Știu că nu este tocmai perioada ei, dar nu cred că strică să știm cum se marinează scrumbia, mai ales că în curând o să fie Floriile, Paștele și chiar 1 Mai și mai toți tânjim după o porție mică de pește.

Scrumbie marinată de adevărații pescariȘtiu că prețul ei este ușor piperat– în jur de 20 – 25 de lei, cu toate că se poate găsi și mai ieftin – iar în cantități mai mari, ajunge să facă un mic gol în buzunar, dar pentru un împătimit al peștelui, merită efortul.

Așa că, fără prea multe comentarii, vă invit să facem un mic popas pe malul Dunării, la pescarii adevărați și să vedem secretele lor în ceea ce privește scumbia marinată.

Începem cu cântărirea ingredientelor. La șapte kilograme de scrumbie avem nevoie de doi litri de oțet, jumătate de litru de apă, o lingură cu piper boabe, 15 foi de dafin, o linguriță și jumătate cu boabe de muștar.

Curățăm foarte bine peștele, îl eviscerăm și îl spălăm în câteva ape. Apoi, îl tăiem rondele și îl așezăm într-un vas mare în câteva straturi cu sare. Îl lăsăm așa trei zile. Nu avem de ales, decât să îl lăsăm să își facă de cap. După ce trec cele 72 de ore, îl spălăm în alte două – trei ape și îl lăsăm la zvântat jumătate de oră.

Scrumbie marinată de adevărații pescariÎntre timp, preparăm saramura, în sine. Oțetul, apa, piperul, foile de dafin și boabele de muștar le punem pe foc și le fierbem aproximativ 5 minute, după care lăsăm compoziția să se răcească bine.

După ce așezăm în borcane scrumbia, turnăm lichidul, apoi le capsăm. Putem începe să devorăm, de abia după o săptămână.

Mie îmi place să tai puțină ceapă în fâșii subțiri și niște rondele mici de morcov și să le așez de jur împrejurul peretelui borcanului. Dau o savoare și o aromă nemaipomenite și merită încercat!

Să aveți poftă!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply