6 Când suntem la regim și tânjim după ceva dulce, crocanți, dar delicioși, și să nu îngrașe, facem biscuiți fitness. Sunt incredibil de ușor de făcut, iar ingredientele nu sunt…

Biscuiți fitness crocanți și delicioși

Biscuiți fitness crocanți și delicioși

6

Când suntem la regim și tânjim după ceva dulce, crocanți, dar delicioși, și să nu îngrașe, facem biscuiți fitness. Sunt incredibil de ușor de făcut, iar ingredientele nu sunt nici ele foarte scumpe, ba e foarte posibil să le avem la îndemână.

Această rețetă este deja testată de câteva ori și în primul rând de o cititoare, Ana, care ne-a trimis-o să o încercăm și noi. Vă spun de pe acum că merită!

Biscuiți fitness crocanți și delicioșiPentru o tavă întreagă avem nevoie de 200 grame unt, 100 grame zahăr brut, o lingură cu miere, o lingură cu ulei de cocos, trei linguri cu lapte, un plic de praf de copt, 2 linguri cu semințe de in măcinate, 100 grame făină de ovăz și 100 de secară, 200 grame cereale (dar putem pune foarte bine și musli) și puțină sare.

Batem untul spumă cu zahărul pe care l-am măcinta înainte, apoi adăugăm, pe rând toate ingredientele, și le amestecăm bine până se omogenizează.

Dacă  nu folosim musli, putem apela la câteva fructe uscate, stafide sau chiar și cu nuci tocate mărunt.

Aluatul trebuie să fie ușor lipicios. Dacă simțim că mai avem nevoie de făină sau cereale, putem adăuga puțin câte puțin până ajunge la consistența dorită.

Formăm o bilă, o înfășurăm în folie alimentară și o introducem în frigider pentru aproximativ jumătate de oră.

Biscuiți fitness crocanți și delicioșiLuăm o tavă de cuptor, o tapetăm cu hârtie de copt și ruperm, efectiv, câte puțin din aluat și formăm mici mingiuțe pe care le aplatizăm.

După care, o introducem în cuptorul preîncălzit la 150 grade Celsius pentru 30 – 35 de minute până devin ușor aurii.

Nimic nu se compară cu niște biscuiți și o cană cu lapte dimineața, la micul dejun, mai ales că îi putem face din weekend pentru toată săptămâna. Se păstrează foarte bine într-o cutie și ne putem bucura de ei mai multe zile.

Poftă bună!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply