6 Conceptul de Valentine’s Day „prinde” în rândul românilor, lucru vizibil inclusiv în comenzile online cu  mâncarea preferată plasate pe 14 februarie. Potrivit reprezentanților foodpanda, mai bine de 40% din…

Mâncarea preferată de români de Valentine’s Day

Mâncarea preferată de români de Valentine’s Day

6

Conceptul de Valentine’s Day „prinde” în rândul românilor, lucru vizibil inclusiv în comenzile online cu  mâncarea preferată plasate pe 14 februarie. Potrivit reprezentanților foodpanda, mai bine de 40% din meniurile comandate acasă sau la birou până în ora 14:00 au inclus dulciuri precum papanaşi cu dulceaţă, clătite cu ciocolată, dar şi gogoşi.

Conform datelor foodpanda, procentul meniurilor cu desert inclus va crește odată cu comenzile pentru masa de seară, intervalul în care se așteaptă şi cea mai mare cerere pe platforma de food ordering. De altfel, majoritatea restaurantelor listate pe foodpanda au pregătit meniuri speciale dedicate îndrăgostiților, în care desertul este piesa de rezistență. 

Dacă în jurul prânzului, opţiunile de „dulce” s-au îndreptat spre deserturi populare, multe dintre ele tradiţionale, spre seară, începând cu orele 18:00, sunt aşteptate comenzi separate de desert, pentru preparate mai sofisticate, precum souffle cu ciocolată, panna cotta, mousse-uri sau tarte de fructe.

„Februarie și martie sunt printre cele mai aglomerate luni ale anului, numărul comenzilor înregistrate pe platformă înregistrând o creștere considerabilă. Valentine’s Day este sărbătoarea care dă startul acestei perioade, mulți îndrăgostiți alegând să sărbătorească în intimitatea căminului, cu o cină romantică în doi”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Potrivit acestuia, până la orele 14:00 ale zilei în curs, peste 75% din comenzile plasate pe foodpanda au fost realizate în Bucureşti, 15% din Cluj-Napoca, respectiv 10% din Timişoara.

6

Leave a Reply