6 Cine nu și-ar dori măcar o bucățică de ciocolată de casă fină care să ne îmbie cu fiece pătrățică? Cine nu și-a dorit să mai gust măcar o dată…

Ciocolată de casă, fină ca un zâmbet

Ciocolată de casă, fină ca un zâmbet

6

Cine nu și-ar dori măcar o bucățică de ciocolată de casă fină care să ne îmbie cu fiece pătrățică? Cine nu și-a dorit să mai gust măcar o dată acea ciocolată pe care o așteptam cu sufletul la gură când mergeam în vizită la cineva apropiat? Eu îmi amintesc că mai tot timpul eram primiți cu un așa desert. Nu era copil sau om mare care să refuze o pătrățică.

Ciocolată de casăȘi, să fim serioși, nimic nu se compară cu un desert atât de simplu pe care îl putem savura în orice moment. Luăm coșul de cumpătăruri și începem să îl umplem. Dar, doar așa, pe jumătate! Trebuie să punem un kilogram de zahăr, un plic de cacao, 500 grame de lapte praf, un pachet de unt și, opțional, nucă, alune, fructe uscate, nucă de cocos, ce vrem noi.

După ce ne facem comozi în bucătărie, tăiem jumătate din pachetul de unt și restul îl introducem în frigider pentru o altă porție de ciocolată. 🙂

Într-un vas facem siropul dintr-o cană cu apă (250 ml) și zahăr. Laptele praf îl amestecăm bine cu cacaua în așa fel încât să nu avem nici măcar un cocoloș. Apoi, o punem în sirop și o încorporăm. După care, adăugăm untul și amestecăm.

Ciocolată de casăAcum, dacă dorim, punem nucă, alune sau fructe. Pentru adulți, putem să turnăm și un pic de rom, amaretto sau orice ne place.

Apoi, răsturnăm totul în forme unse cu unt sau, dacă nu avem, într-una singură și lăsăm ciocolata să se răcească, după care o introducem în frigider pentru cel puțin 2 ore.

Dacă vrem, putem ca, în loc de 500 de grame de lapte praf să punem mai puțin, și să creștem cantitatea de cacao, astfel vom avea o ciocolată ceva mai amăruie. Iar dacă ne place cafeaua, putem să adăugăm vreo două linguri în sirop și apoi să continuăm cu ceilalți pași.

Orice am alege, cred că nu vom avea cum să dăm greș, iar invitații, copii sau adulți, vor savura ciocolata de casă.

Poftă bună!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply