6 Acuș vine ziua îndrăgostiților și mă gândeam la un mușchi de vită cu sos de piper verde și o panacota cu rodie. Eu de abia aștept să îi pregătesc soțului…

Ziua îndrăgostiților: mușchi de vită cu sos și panacota cu rodie

Ziua îndrăgostiților: mușchi de vită cu sos și panacota cu rodie

6

Acuș vine ziua îndrăgostiților și mă gândeam la un mușchi de vită cu sos de piper verde și o panacota cu rodie.

Eu de abia aștept să îi pregătesc soțului un asemenea deliciu. Mi se pare o cină ușoară, piperul încinge puțin atmosfera și, pe deasupra, completează perfect șampania. Iar, la final, un desert decadent care să ne incinte puțin și să ne pregătească pentru o seară de neuitat este exact ce trebuie.

Ziua îndrăgostiților: mușchi de vită cu sos și panacota cu rodiePentru ca seara să fie perfectă, ne pregătim din timp. Facem cumpărăturile cu o zi înainte, iar pe listă trecem un mușchi de vită, un plic de piper verde, o cutie cu smântână foarte grasă (48% grăsime), 50 grame unt, o crenguță de rozmarin. Mai avem nevoie de 200 ml supă de vită, dar o putem face acasă sau o putem înlocui cu apă, numai că sosul nu va mai fi la fel de gustos, două linguri de oțet de vin roșu.

Ziua îndrăgostiților: mușchi de vită cu sos și panacota cu rodie

Începem totul prin a curăța bine mușchiul și îl asezonăm cu sare și piper verde pe care îl zdrobim cu ajutorul unui cuțit sau ceva plat. Apoi, într-o tigaie încinsă, punem untul și crenguța de rozmarin, iar când începe să se topească așezăm carnea. Trebuie să se prăjească uniform, câte 2 minute, pe toate părțile.

După ce se gătește carnea, o scoatem pe o farfurie și o acoperim cu o folie de aluminiu, iar crenguța de rozmarin o aruncăm. Gata, și-a făcut treaba!

Ziua îndrăgostiților: mușchi de vită cu sos și panacota cu rodieÎn aceeași tigaie, turnăm oțetul și îl lăsăm să fiarbă câteva secunde, după care, adăugăm supa de vită și o lăsăm să ajungă la jumătate din cantitate. Apoi, punem smântâna, puțină sare dacă mai este nevoie și piper. Mult piper! Amestecăm până capătă o consistență cremoasă.

Mușchiul de vită îl tăiem în felii potrivite (trebuie să fie în sânge. Dacă îl preferăm mai bine făcut, îl introducem în cuptor pentru câteva minute) și turnăm, ușor, sosul de piper verde.

Iat pentru desert, o panacota decadentă, perfectă cu rodii mi se pare cel mai romantic și incitant desert, în același timp.

Pentru el avem nevoie de 450 ml smântână lichidă pentru frișcă, patru linguri cu zahăr, un baton de vanilie, două plicuri cu gelatină, o rodie.

Ziua îndrăgostiților: mușchi de vită cu sos și panacota cu rodieÎntr-un vas, la foc mic, amestecăm smântâna, două linguri cu zahăr și batonul de vanilie. Între timp, un pliculeț de gelatină îl punem în 100 ml apă rece și îl lăsăm să se umfle. Când încep să se vadă primele bule, luăm de pe foc, adăugăm gelatina și amestecăm până se dizolvă.

Apoi, facem un compot din apă, zahărul rămas și bobițele de la o jumătate de rodie. Le lăsăm pe foc maximum 10 minute, după care, cu ajutorul mixerului, zdrobim fructele și le dăm prin sită. Apoi, adăugăm și celălalt plic de gelatină pe care l-am înmuiat și pe el în apă rece.

De asamblat, e chiar plăcut! Luăm două pahare și le umplem pe jumătate cu sosul de fructe. Înclinăm paharele și le așezăm, cu grijă, în frigider, pentru două ore. Apoi, adăugăm câteva bobițe de rodie și turnăm frișca și iar introducem paharele înclinate în frigider până se încheagă.

La final, paharele vor fi în două culori. Pentru a le orna, putem să mai adăugăm puțină rodie și câte o frunzuliță de mentă.

O seară cât mai frumoasă vă doresc!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply