6 Un strop de dulce la sfărșit de săptămână nu strică, iar acum m-am gândit la rulada cu  cremă de cafea. Recunosc ca am văzut ceva asemănător la o emisiune…

Ruladă cu cremă de cafea

Ruladă cu cremă de cafea

6

Un strop de dulce la sfărșit de săptămână nu strică, iar acum m-am gândit la rulada cu  cremă de cafea. Recunosc ca am văzut ceva asemănător la o emisiune culinară, dar nu m-am putut abține până nu am făcut propria versiune. Asta înseamnă să te mănâncce puțin degețelele.

Pentru blat am avut nevoie de patru ouă, 100 grame de zahăr, un pliculeț de zahăr vanilinat, 75 grame de făină, 25 de cacao, 50 grame de amidon alimentar, două lingurițe cu praf de copt, un praf de sare.

Înainte de toate am încins jarul cuptorului la 190 de grade Celsius. Am bătut ouăle cu zahătul, zahărul vanilinat, sarea și patru linguri cu apă de le-a ieșit sufletul. Am adăugat, în ploaie, făina, cacaua, praful de copt și amidonul.

Într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt, am turnat ușor aluatul, l-am nivelat și l-am acoperit cu o altă hârtie, după care l-am introdus în cuptor timp de 15 minute. După ce am scos blatul din tavă, am îndepărtat hârtia de deasupra și l-am rulat cu grijă, cu ajutorul hârtiei de dedesubt și l-am lăsăt așa să se răcească.

Pentru cremă am avut nevoie de: 7 foi de gelatină, apă, 200 grame glazură de ciocolată amăruie, 350 ml cafea foarte concentrată, 40 ml esență de rom, 50 grame de zahăr, 400 ml smântână pentru frișcă.

Am înmuiat gelatina în multă apă rece aproximativ 10 minute. Între timp am tăiat glazura de ciocolată și am lăsat-o să se topească în cafeaua fierbinte și apoi am adăugat esența de rom și zahărul.

După cele 10 minute, am stors gelatina și am adăugat-o în cafea, iar vasul l-am așezat într-altul cu apă rece și am amestecat compoziția din când în când până s-a răcit.

Între timp, am bătut bine și smântâna și am încorporat-o în cafeaua răcită, amestecând ușor, apoi am introdus-o în frigider pentru alte 10 minute.

De asamblat a fost un pic mai dificil pentru că voiam să nu se rupă și am fost nevoită să am grijă. Am întins blatul și l-am uns cu două treimi din cremă, apoi l-am rulat din nou. L-am așezat pe o farfurie si l-am ornat cu restul de cremă și cu câteva fâșiuțe de ciocolată, apoi din nou în frigider pentru cel puțin o oră.

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply