6 O zi de naștere în Predeal și o vizită la Hanul Domnitorilor s-a dovedit a fi exact ceea ce îmi doream! Weekendul cu pricina a fost o evadare din…

O zi de naștere la Hanul Domnitorilor

O zi de naștere la Hanul Domnitorilor

6

O zi de naștere în Predeal și o vizită la Hanul Domnitorilor s-a dovedit a fi exact ceea ce îmi doream!

Weekendul cu pricina a fost o evadare din cotidian, zâmbete pe faţă şi în suflet. Surpiza făcută de soţul meu a făcut din acea zi cea mai frumoasă. Îmi place muntele, îmi place să fac snowboard şi ce să mai spun despre faptul că ador să mănânc. Iar preparatele din zonă sunt chiar delicioase. Şi apropo de mâncare, am venit aici, la Predeal, cu gândul de a mânca ciorbă de fasole în pâine. Am căutat cât am căutat, ba pe net, ba la pas, şi am dat de Hanul Domnitorilor.

O zi de naștere la Hanul DomnitorilorPărerile oamenilor erau destul de împărţite şi le-am păşit pragul cu inima strânsă. Ne-am aşezat frumos la o masă, invitaţi fiind de un ospătar. Ne-au fost aduse meniurile în doi timpi şi trei mişcări. Din păcate, la o masă alăturată, un grup  era mai mult decât gălăgios. Surpriza mare a venit după plecarea lui când unul dintre ospătari şi-a cerut scuze în numele grupului. Sincer, nu am mai văzut aşa ceva de când muma m-o făcut! O bilă albă!

Altă bilă a venit la câteva secunde după, când acelaşi băiat şi-a cerut din nou scuze pentru faptul că întârzie cu servirea mesei. Eu cerusem, bineînţeles, ciorbă de fasole, iar soţul meu bulz. La nici 5 minute după eveniment, a apărut cu preparatele.

Cum să va descriu mai bine ciorbiţa mea? A fost exact ce mi-am dorit! Foarte bine fiartă, perfect condimentată, cu feliuțe subțiri de pastramă ușor afumată, iar ceapa…..un fenomen :))) O explozie de arome! Cât despre pâinea în care a fost adusă, am mâncat-o pe toată. Era pâine pe vatră, ușor crocantă, iar ciorbița a înmuiat-o cât să îi dea un gust demențial. Chiar credeți că nu a fost devorată? Bine, mai puţin capacul…Mâncasem totul cu prea multă poftă! 😛

O zi de naștere la Hanul DomnitorilorBulzul soţului nu am apucat să îl gust că l-a terminat dintr-o mişcare. Şi  el este un pretenţios când vine vorba de mâncarea de la restaurant. I-a plăcut atât de mult că seara deja se gândea să mai comande unul. A fost adus într-o ulcică de lut tocmai scoasă din cuptor în care totul bolborosea. Brânza ușor sărată, șunculița aceea crocantă și mămăliguța care le învelea cu grijă, a făcut ca totul să fie o adevărată nebunie, toate completate cu un ou ochi. 

Seara am vrut neapărat să iau o prăjitură – apropo, în tot Predealul nu am găsit o cofetărie din care să îmi pot alege ceva. Văzusem una, dar îngrozitor de scumpă. Adică o Boema era 7 lei. Şi arăta ca vai de mama ei. Şi cum nu am găsit ceva comestibil, ne-am propus să mai încercăm o dată la Hanul Domnitorilor să vedem dacă dau şi la pachet. Voiam musai să suflu în lumânare şi nu voiam să o fac în public 😛 Am ajuns noi la restaurant, am întrebat primul ospătar care ne-a ieşit în cale şi, foarte drăguţ, ne-a servit. În doar câteva minute eram în drum spre hotel. 

o zi de nastere la Hanul DomnitorilorAjunşi în cameră, altă surpriză! Feliile de tort, una cu blat și cremă decadentă de ciocolată de ți se topea efectiv în gură și cealaltă de fructe ușor acrișoare care dădeau o notă de eleganță, erau cât jumătate de tort! Deci, porţii mai mult decât generoase. Atât de mari încât, în primă fază, am crezut că ne-au pus patru, în loc de două.

Şi încă ceva! Cât timp am aşteptat prăjiturile, am văzut o farfurie cu papanaşi. Nu am reuşit să fac o poză ca să vedeţi că nu vă păcălesc, dar farfuria nu se mai vedea.

Deci, patru surprize plăcute într-o singură zi din partea aceluiaşi restaurant, înseamnă ceva, mai ales în turismul românesc.

Recomand cu mare drag Hanul Domnitorilor! Au reuşit să îmi facă ziua de naştere mai frumoasă! Şi pentru asta le mulţumesc!

P.S. Nu ştiau absolut nimic! S-au comportat ca şi cum aş fi fost un turist ca oricare altul, nu ca şi cum acea zi ar fi avut o însemnătate deosebită pentru mine.

6

Leave a Reply