6 Mândria tatei îi materie culinară este pizza cu costiță și o face ca nimeni altul. Ce pizza de la eu mai știu ce pizzerie! Nu! Asta e atât de delicioasă…

Pizza cu costiță, mândria tatei

Pizza cu costiță, mândria tatei

6

Mândria tatei îi materie culinară este pizza cu costiță și o face ca nimeni altul. Ce pizza de la eu mai știu ce pizzerie! Nu! Asta e atât de delicioasă că nu încetezi să te lingi pe degete!

După rețeta asta o să spunem că, într-adevăr, cei mai buni bucătari sunt bărbații 😉

Pizza cu costiță, mândria tateiDar să nu o mai lungim și să trecem la treabă că doar urmează weekendul și trebuie să ne bucurăm puțin de micile plăceri culinare.

Pentru aluat avem nevoie de 250 grame de făină, 50 grame de untură, un sfert de linguriță cu sare, 150 ml lapte, 20 grame de drojdie, două gălbenușuri.

Pentru umplutură avem nevoie de: patru cepe, 200 grame de costiță, un kilogram de roșii, 200 grame cașcaval ras, piper, o legătură de mărar.

Mai întâi ne ocupăm de aluat. Amestecăm bine toate ingredientele având grijă să nu atingem sarea de drojdie și apoi îl frământăm câteva minute bune, cam 30 – 40, până devine un aluat elastic. Îl lăsăm să crească vreo două – trei ore într-un loc călduț, acoperit cu un șervet de bucătărie.

Pizza cu costiță, mândria tateiÎntre timp, facem umplutura. Costița tăiată în cuburi mici și ceapa tocată mărunt se călesc în puțin ulei până se rumenesc frumos și apoi le lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

După orele care mie mi se par o veșnicie, întindem, din aluat, o foaie pe care o asezăm într-o tavă și începem să le ordonăm uniform. Punem costița cu ceapă, jumătate din cașcaval și acoperim totul cu roșiile tăiate felii rotunde (fără semințe și coajă), iar la final, presărăm un praf de piper, mărarul tocat mărunt și cașcavalul rămas.

Apoi, o introducem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru doar câteva minute, până se rumenește aluatul.

Ce masă de weekend poate fi mai bună, mai gustoasă mai ales când o putem pregăti cu toți cei din familie, de la pitici la feți frumoși?

Să aveți poftă și un weekend de vis!

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply