6 Spuneți-mi mie o persoană căreia să nu îi placă un chef bine crescut, gustos care să fie și în două culori să mai aibă și fructe confiate. Nu cred…

Chec în două culori cu fructe confiate

Chec în două culori cu fructe confiate

6

Spuneți-mi mie o persoană căreia să nu îi placă un chef bine crescut, gustos care să fie și în două culori să mai aibă și fructe confiate. Nu cred că este un desert căruia să îi poți rezista. Serios!

Am tot făcut de-a lungul timpul tot felul de combinații, dar asta mi se pare cea mai bună. Are tot ce îi trebuie. Nu îi mai lipsește nimic. 

Chec în două culori cu fructe confiate

Foto: www.mygreekdish.com

Pentru un chec pufos am avut nevoie de:

  • patru ouă
  • 200 grame de zahăr
  • 5 linguri cu apă
  • 5 linguri cu ulei
  • 150 grame de făină cernută
  • 50 grame de cacao
  • câteva fructe confiate tăiate mărunt sau doar un pumn de stafide

Am separat gălbenuşurile de albuşuri pe care le-am bătut spumă cu un praf de sare. Într-un vas mic am făcut un sirop din zahăr şi apă şi l-am lăsat să dea în clocot. Siropul fierbinte l-am turnat treptat peste albuşuri amestecând continuu. După câteva minute, am adăugat gălbenuşurile unul câte unul, cele 5 linguri cu ulei (una câte una) şi făina în ploaie.

Compoziția am împărțit-o în jumătate, iar într-una am adăugat cacaua pe care am încorporat-o bine.

Într-o formă de chec sau o tavă rotundă, tapetată cu hartie de copt, am turnat mai întâi puțină compoziție simplă, apoi cu cacao și le-am alternat până la final. A durat ceva, dar a meritat.

Înainte să o introduc în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius pentru 30-40 de minute, am presărat fructele confiate date prin puțină făină și strecurate ulterior pentru a îndepărta surplusul.

Dacă vi se pare ușor necopt, mai lăsați-l încă 5 – 10 minute. Contează foarte mult umiditatea din aer, felul cuptorului.

După ce l-am scos de la bronzat, l-am lăsat să se răcească până a ajuns la temperatura camerei, apoi l-am servit cu o cupă de îngheţată.

Bine, este delicios și dimineața cu ceai. Un mod destul de bun de a începe weekendul.

P.S. Dacă aveți rețete pe care vreți să le împărtășiți cu ceilalți pasionați de bunul gust, îmi puteți scrie pe adresa de e-mail adelina.barbu@magicaltaste.eu

6

Leave a Reply